Çocuk Oyunları lig'i bugün başlıyor

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu Tekirdağ İl Temsilciliği, unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarının tekrar oynanabilmesine imkan tanımak amacıyla mendil kapmaca ve sek sek oyunu turnuvası yapacak. B

Çerkezköy 28.04.2013 11:24:00 0
Çocuk Oyunları lig

 Çerkezköy Haber - Önceden, her çocuk tarafından bilinip oynanan geleneksel çocuk oyunlarının unutulduğu günümüzde, bu oyunların tekrar oynanabilmesini sağlamak amacıyla Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu Tekirdağ İl temsilciliği önemli bir turnuvaya imza atıyor.

 

“12 TAKIM YER ALIYOR”

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu (ÇOSKF) Tekirdağ Temsilciliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen 'Artık Oyun Zamanı' isimli proje kapsamında gerçekleştirilen 'mendil kapmaca' ve 'sek-sek' oyun ligi bugün başlıyor. 29 Nisan-7 Mayıs tarihleri arasında Gülerçin Koleji’nde gerçekleştirilecek turnuva hakkında bilgiler veren Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu Tekirdağ İl temsilcisi Güllü Kozak “Çerkezköy Belediyesi’nin katkıları ile gerçekleştirilecek turnuvaya Çerkezköy, Tekirdağ ve Çorlu’dan toplam 12 okulumuz katılacak. Turnuvada Şehit Piyade Er Ercan Ay İlköğretim Okulu, Atatürk İlköğretim Okulu, Cumhuriyet İlkokulu, Fatih Koleji, İnönü İlköğretim Okulu, 50.Yıl İlköğretim Okulu, Mevlana İlköğretim Okulu, İnci Narin Yerlici İlköğretim Okulu, 75.Yıl Ortaokulu, Gülerçin Koleji, Karaağaç İlkokulu ve Pınarça İlköğretim Okulu şampiyonluk mücadelesi verecek” dedi.
 

“OYNATMAYA YÖNELTMEK İSTİYORUZ”

Amaçlarının geleneksel oyunları yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak olduğunu belirten Kozak “ Çocuklarımızı sanal alemden gerçek oyunların alemine annemizin babamızın oynadığı, sevgi, dostluk kokan oyunları oynamaya davet ettik. Amacımız sadece çocukların sorunlarına çözüm bulmak değil, onları paylaşmaya, oynamaya yönetmek. Çünkü çocuklar oyunla büyür diyoruz. Onların büyümelerine, gelişimlerine, kişiliklerini kazanmalarına yardımcı olmak istiyoruz” diye konuştu.
 

“TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA TEMSİL EDECEK”

Bu oyunları dünya kültürüne tanıtmak istediklerini belirten Kozak “ 2004 yılında kurulan Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu Türkiye’nin her yerinde bununla ilgili Milli Eğitim Müdürlükleri ile protokol imzalıyor. Öğretmenlerimizin desteği ile gerçekleşen turnuvada dereceye giren ekipler Marmara seçmelerine katılacaklar. Burada başarılı olanlar ise Tekirdağ’ı haziran ayında gerçekleştirilecek Türkiye Şampiyonasında temsil edecekler” dedi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10