Mendil kapmaca ve seksek turnuvası başladı

Çocuk Oyunları Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından organize edilen Tekirdağ Mendil Kapmaca-Seksek Turnuvası başladı. Gülerçin Koleji’nde Spor Salonu’nda dün Yıldızlar dalında yarışmalar yapı

Çerkezköy 29.04.2013 20:27:00 0
Mendil kapmaca ve seksek turnuvası başladı

 Çerkezköy Haber - Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu (ÇOSKF) Tekirdağ Temsilciliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen 'Artık Oyun Zamanı' isimli proje kapsamında gerçekleştirilen 'mendil kapmaca' ve 'sek-sek' oyun ligi dün oynanan karşılaşmalarla başladı.

 

YARI FİNALE YÜKSELEN EKİPLER BELLİ OLDU

29 Nisan-7 Mayıs tarihleri arasında Gülerçin Koleji’nde gerçekleştirilecek turnuvanın ilk karşılaşmasında Gülerçin Koleji ile 75.Yıl Ortaokulu karşı karşıya geldi. Rakibi Gülerçin Koleji’ni 3-2 mağlup eden 75.Yıl Ortaokulu yarı finale yükselen ilk ekip oldu. Günün ikinci karşılaşmasında ise İnönü İlköğretim Okulu’nun karşılaşmaya gelmemesi nedeniyle Atatürk İlk ve Ortaokulu yarı finale yükseldi. Büyük bir çekişmeye sahne olan günün son karşılaşmasında Fatih Koleji ile Şehit Piyade Er Ercan Ay İlköğretim Okulu karşı karşıya geldi. Karşılaşmasından Fatih Koleji 3-2’lik galibiyet ile ayrıldı.
 

“YOĞUN BİR ÇABA HARCIYORUZ”

Amaçlarının geleneksel türk çocuk oyunlarını tanıtmak ve yaygınlaştırmak olduğunu ifade eden Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu Çerkezköy İlçe Temsilcisi Gürkan Sarıdaş “Çocuklarımızı bir nebze olsun ayrılamadıkları bilgisayarın başından kaldırabilmek, kendi aralarında kaynaşmalarını sağlamak, daha sağlıklı ve huzurlu bir bedenle geleceğe hazırlamak istiyoruz. Geleneksel olarak oynanan ancak süreç içinde unutulmaya yüz tutan bu ve diğer oyunlarımızla çocuklarımızı bir araya getirmek geçmişle geleceği buluşturmak amacı ile görev üstlendik ve bunu da gerçekleştirmek için yoğun bir çaba harcıyoruz. Çalışmalarımızı daha yaygın ve çocukların bulunduğu her alana yayabilmek, onlarla buluşturabilmek için bize destek olacak, çalışmalarımıza katkıda bulunacak her kurumla paydaş olmayı ve bu güzellikleri birlikte yürütebilmeyi de kendimize görev edindik” diye konuştu.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10