Cevap sandıkta verilecek

23 Nisan şenlikleri kapsamında AK Parti Çerkezköy Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından öğrencilere gönderilen hediye paketlerinden çıkan mektuplar, MHP Çerkezköy İlçe BaşkanlığınÄ

Çerkezköy 29.04.2013 20:27:00 0
Cevap sandıkta verilecek

 Çerkezköy Haber - MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, pazar günü saat 14.30’da yaptığı basın açıklaması ile, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla AK Parti tarafından ihtiyaç sahibi çocuklara verilen hediye paketlerinden çıkan mektubu eleştirdi.

 

ÇIPLAK KRAL GÖRÜRSEN HAYKIR

MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli imzalı mektupta “Sen önce Çerkezköy’ün sonra Türkiye’nin en çok ihtiyaç duyduğu insansın. Evet, yanlış duymadın, bu Türkiye’nin sana ihtiyacı var. Yarın en üst eğitimleri alıp, her konu hakkında bilgi sahibi olacaksın. Ancak her şeyden önce tek bilmen gereken şey, haddindir. Haddini bildiğin sürece sendeki efendilik, seni en büyük adam yapacaktır. Çıplak Kral hikâyesini bilirsin. Oradaki kralı sen de çevrende bir gün görürsen sakın kralın çıplak olduğunu haykırmaktan geri durma. Ancak bu şekilde adalet tesis edilebilir” ifadelerinin yer aldığını söyledi.
 

YARDIM ÇIKAR AMAÇLI YAPILMAMALIDIR

Danyeli tarafından yazılan mektubu okuyan Koray Önsel, yardımlaşma duygularının altından çıkar ve menfaat temininin çıktığını ileri sürerek  “Son dönemlerde yardımlaşma, dayanışma duygularımızın yerini kibir, bencillik, çıkar kaygılarının almaya başladığını gözlemliyoruz. Hz. Muhammed (S.A.V.) “Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek” diyerek yardımların gizli yapılması gerektiğini açık bir halde dile getirmişken, bugün tam tersini yaşamaktayız. Çünkü yardım, yardıma ihtiyacı olan kişileri incitmemelidir. Reklam, oy ya da çıkar kaygısıyla değil, içten gelen insani duygularla yapılmalıdır” değerlendirmesini yaptı.
 

VAHİM BİR OLAY

AK Parti teşkilatı tarafından yapılan yardımlardaki asıl maksadın, siyaset olduğunu ileri süren Koray Önsel “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 93. yıl dönümünde Çerkezköy’de AKP Gençlik Kolları’nın ve İlçe yönetiminin yapmış olduğu sözde hediye aktivitesi bir kez daha amaçlarının aslında ne olduğunu gözler önüne sermiştir. Devletin bütün imkânlarını kullanmaktan sakınmayan AKP, Çerkezköy’de de Gençlik Kolları’nın faaliyet olarak gösterip ardında İlçe Yönetimi, Çerkezköy Belediye Başkanı ve okul müdürlerini kullanarak son derece vahim bir olaya imza atmıştır” ifadelerini kullandı.
 

ÇOCUKLARI TEŞHİR ETMEKTİR

Yapılan eylemin çocukları teşhir etmeye yönelik bir davranış olduğu değerlendirmesini yapan Önsel “İhtiyacı olan çocuklarımızı okul müdürlerine talimat vererek tespit ettirmiş ve 23 Nisan günü de eğitim kurumu olan okullarımızın önüne çıkartarak ifşa etmiştir. İhtiyaç sahibi çocuklarımıza yardım ederken de üzerinde parti amblemlerinin yer aldığı torbalarla ve içerisine kartvizitleriyle birlikte mektup ekleyerek çocuklarımız üzerinden siyaset yapmayı kendilerine uygun görmüşlerdir” dedi.
 

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜN TAVRI ÖNEMLİ

Milli Eğitim Bakanlığı, İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’ne istinaden okul içinde ve dışında siyasi parti propagandası yapmak ve bunlarla ilgili eylemlere katılmanın okul değiştirme yaptırımını gerektiren suçlar içerisinde olduğunu ifade eden Önsel “Hiçbir suçları olmadığı halde Mersin’de 23 Nisan kutlamalarından sonra ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüş yapan öğrenciler hakkında tutanak tutulmuştur. Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Çerkezköy’de yaşanan bu rezalete ilişkin tutanak tutmuş mudur? Bu faaliyetin arkasında bulunanlar hakkında resmi makamlar tarafından gerekli işlemler başlatılmış mıdır?” sorularını yöneltti.
 

HATIRLAMALARI GEREKEN ATATÜRK’TÜR

Parti amblemli torbaların içerisine mektup ve kartvizit koyan kişilere de seslenen Önsel “23 Nisan kutlamaları için öğrencilerin hatırlamalarını istediğiniz sizler değil, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı onlara armağan edenler olduğunu unutmayınız. Sizleri her 23 Nisan’da unutmayacak olanlar Mersin’de bayrak yürüyüşü yapıp haklarında tutanak tutulan çocuklarımız ve okulların önünde gururlarını rencide ettiğiniz çocuklarımız olacaktır” dedi.
 

ÖĞRENCİLERİ SİNDİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Kendileri için hiçbir zaman meselenin siyaset olmadığını iddia edenlerin dağıttıkları hediye paketlerinin AKP amblemlerinin olduğu çantalarla verilmesine de tepki gösteren Önsel sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada öğrencilerimize verilmek istenen mesaj nedir? Her şeyden önce öğrencilere “haddinizi bilin” diyerek; yarın onların karşınıza dikilmesinden mi korkuyorsunuz? Özgürlük ve adaletin “hadlerini” bilmekten önce geldiğini her zaman haykıran milliyetçiler sizin karşınızda eskiden olduğu gibi şimdide dimdik durmaktadır ve durmaya devam edecektir” 
 

MAALESEF KRAL ÇIPLAK

Mehmet Can Danyeli’nin mektupta geçen “Çıplak kral gördüğünüzde haykırın” sözlerine de atıfta bulunan MHP İlçe Başkanı Koray Önsel “Daha önce kralın çıplak olduğunu haykıran yurdum insanlarını “darbecilik” ile suçlayan ve “al ananı da git” diyen Genel Başkanınıza bakarak öğrencilere bu hikâyeyi anımsatmanız tezat oluşturmaktadır. Bu hikâyeye dayanarak değil de “al ananı da git” diyen Genel Başkanınıza ve sizlere haykırıyoruz. ''Kral çıplak” diye konuştu.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10