Muhalefet partileri maalesef barış olmasın diyor

AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı Bağlık Mahallesi sakinlerini ziyaret etti. Genel ve yerel konuların konuşulduğu kahvehane ziyaretine İstanbul’da bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve Ankara

Çerkezköy 2.05.2013 00:53:00 0
Muhalefet partileri maalesef barış olmasın diyor

 Çerkezköy Haber - AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı üyeleri Bağlık Mahallesi sakinlerini ziyaret ederek onların sorunlarını dinledi.

 

PARTİLİLER KATILDI

Önceki akşam Bağlık Mahallesi’nde bulunan Bal Kıraathanesi’nde gerçekleştirilen ziyarete Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Habip Bilgin ve Gökhan İnce, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Sait Yazı, Belediye Meclis üyesi Zafer Erdağ ile partililer katıldı. Toplantıda barış süreci hakkında vatandaşları bilgilendiren AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı önemli açıklamalarda bulundu.
 

“TÜRKİYE’NİN PROBLEMLERİNİ ÇÖZMEK İÇİN YOLA ÇIKMIŞTIR”

Bu süreci içine sindiremeyen kesimlerin olduğunu belirten Yazı “Bu belirttiğim kesim kan akmaya devam etsin diyor ve bu ülkenin kalkınmasını da istemiyorlar. Bu kişiler anaların ve babaların gözyaşının dinmemesini istiyorlar. AK Parti 2001 yılında Türkiye’nin problemlerini çözmek için yola çıkmıştır. Bu problemleri teker teker çözerek çözüm sürecini başlatmıştır. Allah’a şükür Türkiye’de birlik ve beraberliğin başladığı beş aydır şehit cenazesi gelmiyor ve kan akmıyor. Bu durum silah tüccarları, kaçakçılar, zayıf düşmesini isteyen dış çevreleri üzüyor. Bizler ama ülkemizin kalkınması için var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.
 

“BU ÜLKEDE KAN AKSIN İSTİYORLAR”

“Türkiye bu terörü durdurup barış ortamı hazırladıktan sonra 2023 hedefine on yılda değil beş yılda yakalayacaktır” diyen Yazı “Çünkü ülke olarak enerjimizi savaşa ve kardeş kavgasına değil, barışa, kardeşliğe ve ülkenin gelişmesine sağlayacağız. Bunun tohumları atılıyor ve buna hep birlikte tanıklık edeceğiz. Bu ülkenin muhalefet partileri maalesef barış olmasın diyorlar. Bu ülkede kan aksın devam etsin diyerek sokaklara çıkmış konuşuyorlar. Halkımız sağduyulu davranarak bunlara pirim vermiyorlar. Biz halkımıza Ak Parti olarak bu sürece inanıyoruz. Gücümüzü de halkımızdan alıyoruz. Bu güçle bu sorun çözülecektir. Kan durduğu anda itibaren doğu illerimizde müthiş bir yatırım hazırlığı olacaktır. Türkiye yeniden şaha kalkmaya başlayacaktır” ifadelerini kullandı.
 

BU SÜRECİN DEVAMI GELECEKTİR

Türkiye’nin 30 yıldır terör ile baş edemediğini ve çok canların yandığını ifade eden Yazı “Türkiye’de 40 bin kişi terör yüzünden hayatını kaybetmiştir. 8 bin civarında şehidimiz ve 32 bin civarında ise halk ve pkk’lı öldürülmüştür. Eğer biz öldürmekle bu işin sonunu getirseydik yedi kere pkk’yı bitirmemiz gerekiyordu. Bu terör sorunu yıllardır kangren haline gelmişti. Bu çözüm sürecinin devamı gelecektir. Bölgemizde Türkiye daha geniş bir coğrafyaya hüküm sürecektir. Önemli bir süreç, biz tarih sahnesine yeni çıkmadık. Türkiye bölünecek laflarına da inanmayınız. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği Tek devlet,tek bayrak, tek vatan tek millet’ten hiçbir zaman ödün verilmeyecektir” dedi.
 

AKİL İNSANLAR TEKİRDAĞ’A GELECEKLER

Basın mensuplarının “Akil insanlar gittikleri yerlerde vatandaşlardan büyük tepki alıyorlar. Tekirdağ yada Çerkezköy’e gelme ihtimalleri var mı” sorusunu cevaplayan Yazı “Çerkezköy’e değil de Tekirdağ’a geleceklerini biliyorum. Tarihini tam olarak bilmiyorum ama Trakya turunda Tekirdağ’a gelecekler” diye konuştu. Sait Yazı’nın konuşmasının ardından partililer vatandaşların mahalle ile ilgili sorunlarını dinlediler.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10