Öğrenciler iş hayatına hazırlanıyor

Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, Anadolu Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi tarafından “Türk Tekstil Vakfı Okul Sanayi ve Üniversite işbirliği” ekibi olarak iş hayatına hazırlÄ

Çerkezköy 2.05.2013 01:22:00 0
Öğrenciler iş hayatına hazırlanıyor

 SEMİNER VERİLDİ

Önceki gün saat 13.30’da gerçekleştirilen seminere Merkez Müdürü Tuğrul Selimoğlu, Merkez Müdür Yardımcısı Aydın Kaya, Muhterem Kayıp, Semih İbrahim Kayıp, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Seminerin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Okullar Hayat Bulsun Projesi kapsamında kurdukları ekipler tarafından düzenlendiğini belirten Merkez Müdürü Tuğrul Selimoğlu, bu seminerle kurumun imkanlarının öğrencilere daha fazla katkı sağlayacağını ifade etti. Gerçekleştirilen çalışmaların okula katma değer sağlayacağını belirten Selimoğlu, “Bu ekibimizin yaptığı çalışma, mesleki teknik eğitimin yanı sıra sektördeki beklentilerin, başarı hikayelerinin ne kadar önemli olduğunu gösterecek. Sadece teknik bilgilerin yeterli olmadığını düşünürseniz, işletme ortamına daha rahat adapte olacağınızı düşünüyorum. Okulda önce ders çalışırsınız, sonra sınav olur. Ancak sektörde önce sınav yaparlar daha sonra ders verirler” dedi.
 

“SANAYİ-ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ VE İLETİŞİM”

Merkez Müdürü Tuğrul Selimoğlu’nun konuşmasının ardından okul öğrencilerinden Tülay Akkaya “Okul sanayi-üniversitesi işbirliği ve iletişim” konusunu anlattı. Proje alt ekibinin görev ve tanımlarından bahseden Akkaya “Bu projede yönetici asistanları, sekretarya ekibi, organizasyon ekibi, dokümantasyon ekibi, medya ekibi ve proje personeli eğitim ekibi gibi ekiplerden oluşmaktadır. Çeşitli yerlerde sunum ve seminerler düzenleyip sunu hazırlama ve proje içeri konusunda düzeltmeler tüm ekip üyeleri ile paylaşıldı” ifadesini kullandı.
 

İŞ HAYATINI ANLATTILAR

Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, Anadolu Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi mezunlarından Ebubekir Aydın, Büşra Kuş ve Merve Yumlu da iş hayatı konusunda sunum yaptı. Programın devamında ise Lütfi Paker “İş Dünyası Nasıl Gençler Arıyor” konulu seminer verdi. Çay ve kahve molasının ardından ise Vakko fabrikası çalışanlarından Aytül Göze kariyer öyküsünü anlattı. Saat 15.00’da ise Vakıf Danışmanı Akgün Ertem “Nerede ve Nasıl Çalışılmalı”, 12 sınıf öğrencileri “Okul sıralarından iş hayatına” ve öğretmenlerden urat Kıroğlu ise “Kariyer yaşamında duygusal zeka ve iletişim “konularında sunumlar gerçekleştirdi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10