“Çok yönlü kalkınmaya önem veriyorum”

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) Makine imalatçıları ve metal komitesi üyeleri Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’yı makamında ziyaret etti.

Tekirdağ 2.05.2013 20:18:00 0
“Çok yönlü kalkınmaya önem veriyorum”

DEVLETİN YAPTIĞI EN DOĞRU İŞLERDEN BİRİ

Ziyarette konuşan Yerlikaya, Tekirdağ’da çok yönlü kalkınmaya önem verdiğini söyledi. KOBİ ölçeğindeki sanayinin geliştirilmesi ve yeni istihdam alanları açılması bağlamında devletin yaptığı en doğru işlerden birisinin de organize sanayi modelinin benimsenmesi ve onun uygulamaya konulması olduğunu ifade eden Yerlikaya “Bununla birlikte kaynakların doğru bir şekilde kullanımı, sektörel birleşme anlayışının giderek gelişmesi ve sanayi çevre ilişkilerinin en doğru biçimde gerçekleştirilmesi konularında da ülkemizde çok ciddi projeler ortaya konmakta ve gün geçtikçe artmaktadır” dedi.
 

DESTEK VERMEYE HAZIRIZ

Tekirdağ bölgesinde 4 tane organize sanayi bölgesi olduğunu ifade eden Yerlikaya “Buna ek olarak 7 OSB kurulum işlemleri devam ediyor. Şuan IOSB olarak mevcut durumlarını koyarlar; En kısa zamanda OSB olacaklar. Bu bağlamda bölgemize yapılan yatırımları destekliyoruz diyerek; bölgemizdeki Makine İmalatçılarınında büyümesine ve gelişimine katkı olacak destekleri vermeye hazır olduklarını dile getirdi.
 

BİRLİKTELİK RUHUNU OLUŞTURMALIYIZ

Birlik ve beraberliğin olduğu her yerde ekonomi, sanayi ve teknolojinin de olduğunu söyleyen Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya “Biz birliktelik ruhunu oluşturmalıyız” dedi. TAGİD Makine İmalatçıları ve Metal komitesi üyesi Mecit Yılmaz da makine imalatı sektörünün, ülkemizin ekonomisi için öncü sektör olacağını düşündüğünü, bu konuda inceleme ve araştırma yapmak üzere yurt içi ve yurt dışı fuarlara sık sık üyelerini götürdüklerini ifade ederek; “Şu an dünyadaki en önemli sektörlerden birisinin makine imalatı. Makine ve makine yan sanayi işletmelerinin Tekirdağ ve Trakya 'ya getirilmesi, bölgemizin kalkınması açısından olumlu olacak” diye konuştu. Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) Makine imalatçıları ve metal komitesi üyeleri Tekirdağ’ın sanayileşmesine verdiği destekten ve kendilerine gösterdiği yakın ilgiden dolayı Vali Yerlikaya’ya teşekkür etti.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10