“Görevden rant nedeniyle alındım”

Mustafa Ordu düzenlediği basın toplantısında neden MHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı görevinden alındığına ilişkin açıklama yaptı.

Çerkezköy 2.05.2013 20:18:00 0
“Görevden rant nedeniyle alındım”

 “GÖREVDEN ALINDIĞIMI TELEFONLA ÖĞRENDİM”

Önceki akşam saat 19.30’da görevden alınan yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın açıklaması yapan Mustafa Ordu “18 Mart’ta gelen bir yazı ile bizlerin görevden alındığımızı yerimize yeni bir yönetim atandığını il başkanının telefonu ile öğrendik. Biz, aradan geçen bir aylık zamanda teşkilatımızın yapısına ve tüzüğüne karşı herhangi bir laf söylemedik, söylemeye de hakkımız olmadığını beyan ettik “dedi.
 

GÖREVDEN ALINMASININ SEBEPLERİNİ AÇIKLADI

Türkiye’deki MHP teşkilatları arasında en iyi görevi Çerkezköy teşkilatı olarak kendilerinin yaptığını iddia eden Mustafa Ordu, görevden neden alındığını da açıkladı. Çerkezköy Belediyesi’nin yalnızca Trakya’da değil, Türkiye’de bulunan vilayetler içinde rantçılara en fazla kucak açan yönetim olduğu iddiasında bulunan Ordu “Çerkezköy’de buna karşı çıkan tek parti MHP İlçe Teşkilatıydı. Bizim bu tepkimize karşılık rantçı gruplar da düğmeye basarak Mustafa Ordu’ya suikast yapıp susturmak istediler. 2 Temmuz’da mahkeme var ve geldiklerinde görsünler” dedi. Görevden alınmasının ilk sebebinin bu rantı engellemek için yaptığı çalışmalar, ikinci sebebinin de BSH konusu olduğunu iddia eden Mustafa Ordu “Çerkezköy Belediyesi BSH’a halkın yeşil alan olarak kullanacağı alanı tahsis etmiştir. O alanın onlara ikram edilmesi yetmiyormuş gibi Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ndeki alışverişmerkezinden 50 milyon TL rant sağladı. Belediye Başkanı ve bunu savunanlar ile oraya mühür vuranlara soruyorum. Siz babanızın canı ve ruhu için mi imza attınız da bir kişiye 50 milyon rant sağladınız? Bizim sanayicimiz ve konut sahipleri BSH’a vermiş olduğunuz yerden dolayı sel felaketinde mağdur oldular. Bizim esnafa neden belediye 50 milyon TL değil, zarar gören 400 kişiye neden 100 bin TL yada 1 milyon TL yardım yapmamıştır? Ama bunlar böyle rant olunca hırsızlar da olaya katılınca ortaya bu sonuç çıkmıştır. MHP İlçe teşkilatının ortadan kalkması ve susturulması gerekiyordu. MHP İlçe Teşkilatı ve ilçe yönetiminin alnı açık, her yerde rantçılarla ve hırsızlarla karşılaşabilecek güçtedir” dedi.
 

“GİDİP ÖZÜR DİLESİNLER”

Son dönemlerde yaşanan olaylarla birlikte yeni yönetimin bir saatlik telefon ile kurulduğu iddiasında bulunan Ordu “Biz eski yönetim olarak bugün de varız, yarın da varız. Bu gelişmelerde yeter ki teşkilatımız zarar görmesin. Bu beni şikayet eden arkadaşlar benim gibi bütün işlerini bırakıp Ankara’ya gidip Teşkilat Başkanımızdan özür dilesinler. Bu kişiler bunun hesabını muhakkak vereceklerdir. Bundan asla ve asla kimsenin şüphesi olmasın. Bizim hakkımızda konuşup mahkemeye verenlere de çok yüksek miktarda tazminat davası açacağız” diye konuştu.
 

“PİKNİKTE DEĞERLENDİRME YAPACAĞIZ”

Önümüzdeki hafta bütün partililer ile birlikte piknik düzenleyeceklerini belirten Ordu “Bizim kişilerle işimizin olmadığını partide kim olursa olsun Milliyetçi Hareket Partisi ile birlikte yürüyeceğimizi biliyorlar. Biz kimseyi yıpratmak istemeyiz. Kadın Kollarımız da yeni yönetime katkıda bulunmayacaklarını ifade ederek istifa ettiler. Önümüzdeki hafta Pazar günü piknikte partililer ile bir araya geleceğiz” dedi. 
 

“BUNUN BEDELİ AĞIR OLUR”

“Ben bu bölgede çok milletvekili gönderdim ama ayaktayım” ifadelerini kullanan Ordu “1994 yılında İlçe Başkanı iken milletvekili Hasan Bekir’e de rest çektim. Bu kişiler de en kısa zamanda hemen özür dileyip bir yanlış yaptık desinler. Bunun bedeli ağır olur. Bunlar böyle yaparak bir teşkilat başkanını zan altında bıraktılar. Gidip özür dilesinler. Ben partime ne kadar hizmet yaparım diye düşünürüm. Büyük ihtimal programım olmazsa Cuma günü MHP İlçe Teşkilatının açılış törenine de katılacağım” dedi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10