Devlet tarıma destek vermeli

Çerkezköy ve Trakya çiftçisi uzun zamandır yağmayan yağmur ve baş gösteren kuraklık nedeniyle sıkıntı yaşıyor. Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, “Ekili alanlarda tohumun patlayab

Çerkezköy 2.05.2013 20:20:00 0
Devlet tarıma destek vermeli

 Çerkezköy Haber – Çerkezköy’de ayçiçeği ekiminin yaklaşık yüzde 60’ı tamamlandı. Ayçiçeği ekiminin devam etmesine rağmen iki haftadır yağmur yağmaması çiftçiyi korkutuyor.

 

HER YIL 1 MİLYON TON DÜŞÜŞ YAŞANIYOR

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, ekim çalışmalarının yüzde 60’ının tamamlandığını ifade ederek, ekilmemiş alanların ekim çalışmalarının ise devam ettiğini söyledi. Toprak yapılan alanlarda tomurcuklanma olmadığını, bunun için yağmura ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Devletin tarıma destek vermesi gerektiğini vurgulayan Toprak “Ülkemizde her yıl buğday üretiminde 1 milyon ton düşük üretim gerçekleşiyor. Bu rakam küçümsenmeyecek bir miktar. Bu durumun devam etmesi halinde, gelecek açısından kaygılarımız bulunuyor” dedi.
 

ODA KURULMASI İÇİN 14 MUHTARLIK OLMALI

Büyükşehir Yasası kapsamında Çerkezköy’den ayrılarak ilçe olan Kapaklı’da  Ziraat Odası kurulması konusunada açıklık getiren Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, “Kapaklı’ya oda kurulması söz konusu değil. Kapaklı’da Ziraat Odası kurulabilmesi için muhtarlık sayısının 14’e çıkarılması gerekiyor. Şimdilik bunun gerçekleşmesi mümkün değil” dedi. Toprak, Türkiye Ziraat Odası Başkanlığı tarafından belirlenmiş olan prosedür gereği Kapaklı’da ziraat odasının kurulabilmesinin ancak muhtarlık sayısının 14’e yükseltilmesi ile mümkün olabileceğini vurguladı.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10