Çanakkale Müzesi Çerkezköylülerle buluşuyor

4 bin parça görselin yer aldığı “1915 Çanakkale’den 2013’ e Müzesi”, 6 Mayıs Pazartesi günü Çerkezköylülerle buluşuyor. Organizesi Çerkezköy Belediyesi tarafından yapılan Çanakka

Çerkezköy 4.05.2013 00:19:00 0
Çanakkale Müzesi Çerkezköylülerle buluşuyor

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediyesi sosyal ve kültürel etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Çanakkale Müzesi’ni Çerkezköylülerle buluşturmayı amaçlayan Çerkezköy Belediyesi, 4 bin görselin yer aldığı müzenin Çerkezköy halkı tarafından ücretsiz olarak görülmesini sağlamak adına çalışmalarına başladı. 6 Mayıs Pazartesi günü açılışı yapılacak olan müze, 15 Mayıs tarihine kadar açık kalacak. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem 09.00 ile 19.30 saatleri arasında halkın ziyaretine sunulacak olan müzede minyatür bir şehitliğin de yer alacağını ifade etti. 

 

CANLARI PAHASINA KAZANDILAR

1915 – 1916 yılları arasında Gelibolu Yarımadasında Osmanlı Devleti ile İtilaf Devletleri arasında yapılmış kara ve deniz unsurlarını kapsayan Çanakkale savaşının,  zorlu şartlar altında kazanıldığına, bu zorlukların azda olsa insanımız tarafından bilinmesini amaçlayarak müzenin Çerkezköy’e açılmasını planladıklarını belirten Belediye Başkanı Ali Ertem  “Çanakkale Savaşında Osmanlı Devleti, denize döşemiş olduğu mayınların yanı sıra karadan başlatmış olduğu top atışlarıyla Çanakkale’nin geçilmez olduğunu bütün Dünya’ya ispat etmiştir. Bu savaşta hem Osmanlı cephesinde hem de İtilaf cephesinde çok büyük kayıplar yaşanmıştır. 1915 yılında atalarımızın yaşamış olduğu hayat şartlarına rağmen bu amansız savaşı canları pahasına nasıl kazandıklarının azda olsa anlaşılması bakımından Çanakkale Müzesinin Çerkezköy’de sergilenmesini amaçladık” şeklinde konuştu.
 

Haber / Türker ÖZKAN 

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10