Yağlı Güreşler Eylül’de yapılacak

Malkara Belediye Meclisi’nin Mayıs Ayı Olağan Toplantısı önceki gün Başkan Birol Kaya başkanlığında gerçekleştirildi.

Malkara 6.05.2013 20:17:00 0
Yağlı Güreşler Eylül’de yapılacak

       Açılış, yoklama ve saygı duruşunun ardından İmar Komisyonu üyeleri ve Bütçe Komisyonu üyeleri seçildi. Bütçe Komisyonuna 14' er oy alan Ali Naci Tansoylu, Burhan Arabacı, İbrahim Zilbastı, Hikmet Altuğ ve 11 oy alan Emine Bilen seçilirken, İmar Komisyonu’na da 14'er oy alarak İsmail Yıldırım, Şencan Pakolpakçıl, Ali İhsan Uslu, Ali Naci Tansoylu ve Hasan Baysak seçildi.

 

ŞÖLEN EYLÜL’DE YAPILACAK

Seçimlerin ardından toplantının bir sonraki gündem maddesinde  ve Sosyal İşler Müdürlüğünün Şölen tarihinin belirlenmesine ilişkin yazısı görüşüldü. Şölen etkinlikleri içerisinde belirtilen toplu nikah, toplu sünnet ve Fehmi Özkan yağlı güreşlerinin yapılacağı tarih 13-14-15 Eylül olarak belirlendi. 
 

BİR SONRAKİ MECLİSTE DEĞERLENDİRİLECEK

İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından Mali Hizmetler Müdürlüğünün 2012 yılı gelir-gider kesin hesap cetvelleri görüşülerek kabul edildi. Toplantı, İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Üçler Türbesinin restorasyonu hakkındaki yazısının görüşülmesi ile devam etti. İlgili gündem maddesinin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Üçler Mezarlığının restorasyonu hakkındaki yazısı görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.  İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Halit Uslu'nun günü birlik işyeri güzergahı ile ilgili talebi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Gündemin sekizinci maddesinde Fen İşleri Müdürlüğünün Yağmur suyu şebekesi inşaatının yapımı ve İçme Suyu Şebekesi ilave keşif bedelinin borçlandırılması için İç İşleri Bakanlığından onay alınması hakkındaki yazısı kabul edildi. Meclis toplantısı, Yeni Büyükşehir Kanununa göre Köy Tüzel Kişiliklerinde bulunan tarlaların İlçe Belediyelerine geçmesi sebebiyle Teteköy Muhtarlığının köy camiinin eski olması nedeni ile yeni camii yapımı için Tarla satışı izin talebi hakkındaki dilekçesinin görüşülmesi ile devam etti. Dilekçenin kabul edilmesinin ardından toplantının bir sonraki gündem maddesinde Deveci Köyü Muhtarlığının cami yapımı için tarla satışı izin talebi hakkındaki dilekçesi görüşülerek kabul edildi. Meclis toplantısının son gündem maddesinde de Sırtbey Köyü Muhtarlığının köy içerisinde yaşayan maddi durumu olmayan vatandaşa ev yapılması için arsa satış hakkındaki dilekçesi görüşüldü. Vatandaşın meclis toplantısına gelmemesi nedeniyle, ilgili talebin bir sonraki meclis toplantısında değerlendirilmesine karar verildi.
 

Haber / Sevay KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10