Türkiye’nin demokratikleşmesi neden gecikti?

Yerel Yönetimler-3 konulu AK Parti Çerkezköy Siyaset Akademisi’nin 3. Hafta programı önceki gün saat 18.00’da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Çerkezköy 6.05.2013 20:19:00 0
Türkiye’nin demokratikleşmesi neden gecikti?

 70 KİŞİ KATILDI

Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Murat Yılmaz ve Empatize İletişim Enstitüsü Başkanı Burak Yılmaz’ın konuşmacı olarak yer aldığı Yerel Yönetimler-3 konulu AK Parti Çerkezköy Siyaset Akademisi’nin 3. Hafta programında Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Habip Bilgin ve Dr. Gökhan İnce, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Aynur Düzgünel, Behçet Güven ve Hasan İşcan, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri Ali Doğuş ve İrfan Demir, Kızılpınar Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Şenses, Karaağaç Belediyesi Meclis Üyesi Çetin Özhan, Çerkezköy Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Kenan Çetin, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya,  Kapaklı eski Belediye Başkan Adayı Akın Yılmaz ve yaklaşık 70 kişilik katılımcı grubu hazır bulundu.    
 

DEMİRBAĞ KATILIMDAN DERT YANDI

Yerel Yönetimler-3 konulu AK Parti Çerkezköy Siyaset Akademisi’nin 3. Hafta programının açılış konuşmasını yapan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, katılımın az olması nedeni ile sitemde bulundu. Program için 190 kişinin kayıt yaptırmasına rağmen katılımın az olduğuna dikkat çeken Demirbağ, programa gelenlerin ise zamanında gelmediğini belirterek, katılımcıların akademiye gereken önemi göstermemesinden dert yandı. Demirbağ, tüm katılımcılardan bundan sonraki programlara katılım konusunda daha dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.
 

GEÇEN HAFTANIN DEĞERLENDİRMESİNİ YAPTI

Alaettin Demirbağ’ın konuşmasının ardından siyaset akademisi katılımcılarından Bekir Özhan bir önceki programın değerlendirmesini yaptı. Bir önceki hafta düzenlenen siyaset akademisinin ilk bölümünde çok faydalı bilgiler edindiğini ve öğrendiği bilgileri günlük yaşamında uygulamaya çalıştığını belirterek, “programın ikinci bölümünde ise daha çok sayısal verilerle sunum yapıldığı için akılda kalıcı olmadı” diye konuştu.
 

AKADEMİDE ÜÇ TÜR DERS İŞLENİYOR

Yerel Yönetimler-3 konulu AK Parti Çerkezköy Siyaset Akademisi’nin 3. Hafta programının ilk dersinde Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Murat Yılmaz tarafından ‘Temel Siyasal Kavramlar’ konulu sunum yapıldı. Siyaset akademisi programlarında üç tür ders işlendiğine dikkat çeken Yılmaz, “Bunlardan ilki siyasetçilerin tecrübelerini paylaştığı derslerdir. İkincisi ise Akademisyenlerin siyasetin temel konuları hakkında bilgilendirmede bulunduğu derslerdir. Üçüncüsü ise kişisel gelişim dersleridir” dedi.
 

DEMOKRASİ HALKIN TÜMÜNÜ EŞİT GÖRMEKTİR

Konuşmasına demokrasi hakkında bilgilendirmede bulunarak devam eden Murat Yılmaz, demokratikleşmenin bir ayağının da halkın tümünü eşit olarak görmek olduğunu belirtti. Kişilere kendilerini ifade etmek adına fırsatlar verilmesi gerektiğine dikkat çeken Murat Yılmaz, “Eğer halka kendini ifade etme fırsatı vermezseniz onlar kendilerini barışçıl olmayan yollarla ifade etmeye çalışır” dedi.
 

TÜRKİYE 10 YILLIK BİR ÜLKE DEĞİL

Türkiye’de hala devam eden demokratikleşme çabalarının olduğunu ifade eden Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Murat Yılmaz, “Ülkemiz son 10 yılda bu konuda oldukça önemli adımlar atmıştır. Fakat Türkiye 10 yıllık bir ülke değildir. Türkiye son 200 yıldır demokratik bir ülke olma anlamında çaba göstermektedir. Bizim sormamız gereken soru şudur. Neden demokratikleşme konusundaki başarı bu kadar gecikti?” ifadelerini kullandı. Murat Yılmaz’ın sunumunun ardından programa verilen arada katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.
 

DUA ETMEKTEN KAÇINMAMALIYIZ

Program, verilen aranın ardından, Empatize İletişim Enstitüsü Başkanı Burak Yılmaz’ın sunumu ile devam etti. İletişimin önce insanın kendisi ile sonra Allah-ü Teala ile ve sonrasında da çevre ile olduğunu söyleyen Yılmaz, “Nasıl bedenin maddi gıdaya ihtiyacı varsa, ruhun da manevi gıdaya ihtiyacı vardır. Dua etmekten Allah’ın adını zikretmekten kaçınmamalıyız” dedi.
 

EN ÖNEMLİ İLETİŞİM KİŞİNİN RABBİ İLE KURDUĞU İLETİŞİMDİR

İletişimin sadece konuşmaktan ibaret olmadığını ifade eden Yılmaz, “Gerek biz bunları neden düşünemedik dediğimiz, gerekse bunu zaten biliyordum dediğimiz zamanlar oldu. Bütün bunlara rağmen iletişimin yalnızca konuşmakla olmadığını, doğru davranışlar sergilemenin de bir çeşit iletişim unsuru olabildiğini de öğrendik” dedi. Edinilen bilgilerin yeri geldiğinde kişilerin çıkarım yapmalarında yardımcı olacağını söyleyen Yılmaz, “Benlik duygusundan arınmanın her işte olduğu gibi etkili ve doğru iletişimin en önemli parçasıdır. En önemli iletişim kişinin önce kendi ruhu ve Rabbiyle kurduğu iletişimdir” ifadelerini kullandı. Program Burak Yılmaz’ın sunumunun ardından sona erdi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10