Göbek hırsızlarına polis tokadı

Çerkezköy ve Kapaklı'da çok sayıda hırsızlık olayına karıştıkları belirlenen 6 kişi, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Zanlıların yapılan aramasında 3 adet silah, tablet bi

Çerkezköy 6.05.2013 20:21:00 0
Göbek hırsızlarına polis tokadı

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri son zamanların en başarılı operasyonuna imza attı.

 

GENİŞ ÇAPLI ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Çerkezköy ve Kapaklı’da son günlerde artan göbek hırsızlığı olaylarının ardından geniş çaplı çalışma başlatan Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri İstanbul’dan geldikleri tespit edilen altı kişiyi yakalayarak gözaltına aldı. Edinilen bilgiye göre; Çerkezköy ve Kapaklı’da toplam 12 dairede hırsızlık yaptığı belirlenen şebekeyi takibe alan Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri güvenlik kamerası, ayak ve parmak izinden yola çıkarak sürdürdüğü operasyonda 34 UT 7080 plakalı aracı takibe aldı.
 

KISKIVRAK YAKALANDILAR

Özel beş ekip ve iki yaya devriye ile operasyonu genişleten Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri 34 UT 7080 plakalı aracın Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunduğunu tespit etti. Hırsızlık yapmaya çalışan şahıslar polisleri görünce yaya olarak kaçmaya çalıştı. Uzun bir kovalamanın ardından ekipler Ercan Ö. ve Adnan B.’yi Cumartesi günü saat 13.00 sıralarında kıskıvrak yakaladı. Gözaltına alınarak Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülen iki şahsın ifadelerinden yola çıkan asayiş ekipleri, hırsızlık olaylarına karıştığı iddia edilen diğer dört kişinin Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi’nde Ercan Ö.’ye ait evde oldukları bilgisini aldı.
 

BAZA ALTINDA SAKLANMIŞLAR

Eve operasyon düzenleyen ekipler, şahıslardan hırsızlık olayına karışan iki kişiyi odada yakalarken, diğer 2 kişi de saklandıkları baza altında kıskıvrak yakalandı. A.D, S.D ve G.Y isimli bayan şahıslar ile Velat T.ifadeleri alınmak üzere Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Hırsızlık olayına karıştığı iddia edilen altı şahsın İstanbul olmak üzere bir çok yerde 50’ye yakın sabıkasının olduğu öğrenildi.
 

ADLİYE’YE ÇIKARILDILAR

Yaşları küçük olan üç kızın kamufle edilmek amaçlı kullanıldığı öğrenildi. Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğünde iki gün boyunca ifadeleri alınan Ercan Ö. Velat T., Adnan B ile yaşları küçük olan A.D, S.D, G.Y dün öğlen saatlerinde Çerkezköy Adliye’sine çıkarıldı.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10