Şimdi kazanma sırası bizde

Türk Metal Sendikası ile MESS arasında başlayan toplu iş sözleşmesi anlaşmasızlığı devam ediyor. Aradan geçen uzun zamana rağmen anlaşamayan işçi ve işveren temsilcileri durumdan rahatsız. MESS in d

Çerkezköy 7.05.2013 19:16:00 0
Şimdi kazanma sırası bizde

 Çerkezköy Haber - Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi Başkanı Murat Koçak, MESS ile aralarında sağlanamayan toplu iş sözleşmesi nedeni ile uygulanacak eylem planını kamuoyu ile paylaştı.

 

ADETA UZLAŞMAMAYA ÇALIŞIYORLAR

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi’nde dün saat 12.30’da yapılan basın toplantısında konuşan Murat Koçak, 3 Mayıs Cuma günü işveren sendikası MESS’in daveti üzerine İstanbul’a gittiklerini, masadan anlaşmayla ayrılmayı düşünken MESS’in işi çıkmaza sürüklediğini ifade etti. Murat Koçak “Bizim öteden beri ücretlerimizde 1. yılın ilk altı ayı için yüzde 18’lik bir zam isteğimize karşılık MESS 4,6 şeklinde bir fark önerdi. Sosyal haklarımızın bir yıl için yüzde 24’lük teklifimize karşılık onlar yüzde 9 vermişlerdi. Masadan anlaşmayla kalkacağımızı düşünürken MESS anlaşmanın üç yıla çıkarılmasını önerdi. 01.09.2012 tarihi itibarıyla uygulanmasını istedi. 6356 sayılı sendikalar kanunu ve toplu iş sözleşme yasasının geç çıkmasından dolayı yaklaşık 9 aydır arkadaşlarımız mağdur oldu. MESS’in bu teklifinin kabul edilemez olduğunu söyleyerek toplantıdan ayrıldık” dedi.
 

EYLEM KARARLARI ALDIK

MESS ile olan toplantılarından netice alınmaması nedeni ile Genel Başkan’larının çağrısı üzerine İstanbul’da başkanlar toplantısı düzenlendiğini belirten Murat Koçak “Bütün başkanların fikirlerinin alındığı toplantıda, bazı eylem kararları aldık.  Bu karalarımızdan birincisi, sendikamıza üye çalışanların sakal bırakma eylemidir. İkinci eylemimiz ise tezgâhlarda sessiz iş bırakma eylemidir. Çarşamba günü yurt genelinde kent meydanlarında mitinglerin yapılmasıdır. Bu bağlamda biz de Çarşamba günü öğleden sonra Cumhuriyet Meydanında protesto eylemi gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
 

KAZANMA SIRASI BİZDE

06.05.2012 tarihinde genel grev kararı aldıklarını da ifade eden Murat Koçak “Aldığımız karar gereğince 60 gün içerisinde her an greve gidebiliriz. Bu eylemlerimiz sonuç verene kadar mücadelemize devam edeceğiz. Sendika olarak amacımız, bağcıyı dövmek değil, üzüm yemektir. Bu zamana kadar ürettik, kazandırdık. Dev holdingleri, bize bağlı fabrikaları, ilk 500’ün içerisine taşıdık. Onları vergi rekortmeni yaptık. Bütün bunlar bizim çalışmalarımız sonucunda olmuştur. Biz kazandırdık. Şimdi kazanma sırası bizde diyoruz.” ifadelerini kullandı.
 

MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

MESS’in fikir değiştirmesi halinde, kendilerinin de uzlaşmaya yanaşacaklarının altını çizen Koçak “Biz her zaman uzlaşmaya hazırız. Genel Başkan’ımızın dediği gibi ‘en iyi sözleşme, masada biten sözleşmedir’ Birlik ve beraberliğimizi bozmadan haklı mücadelemize devam edeceğiz. Alnımızın terini son kuruşuna kadar alacağız” dedi.
 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10