Karaağaç Belediye Meclisi toplandı

Karaağaç Belediye Meclisi’nin Mayıs Ayı Olağan Toplantısı dün saat 10.00’da yapıldı.

Kapaklı 7.05.2013 19:16:00 0
Karaağaç Belediye Meclisi toplandı

 KESİN HESAPLAR GÖRÜŞÜLDÜ

Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya tüm meclis üyeleri eksiksiz katıldı. Açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından ilk olarak 2012 yılı kesin hesapları görüşüldü. İlgili gündem maddesinin oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Karaağaç Çorlu Taşımacılık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Kapaklı’nın ilçe olması münasebetiyle Karaağaç ve Kapaklı arasında yolcu taşıma talebinin görüşülmesine geçildi. İlgili gündem maddesi de oy birliği ile Trafik Komisyonu’na havale etti.
 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de 682, 683, 684, 685 ve 702 nolu parsellerde 1/5000 ölçekli nazım imar plan tadilatının yapılması ve 682, 683, 684, 685 ve 702 nolu parsellerde 1/1000 ölçekli nazım imar plan tadilatının yapılması konusu görüşüldü. İlgili gündem maddeleri görüşülmek üzere oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Meclis toplantısı, 314 ada 6 parsele ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım imar plan tadilatları konusunun görüşülmesi ile devam etti. Bu gündem maddesi de Enser Şimşek, Ahmet Aşar ve Yılmaz Mert’in red oyuna karşılık oy çokluğu ile imar komisyonuna havale edildi.
 

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

İlgili gündem maddesinin görüşülmesinin ardından belde köy içi 1/1000 ölçekli uygulama imar plan notu revizyonu konusu görüşüldü. İlgili gündem maddesi Enser Şimşek, Ahmet Aşar ve Yılmaz Mert’in red oyuna karşılık oy çokluğu ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Meclis toplantısında daha sonra 737 ada 5 parsel, 711 ada 2 parsel ve 727 ada 17 parselde bulunan belediye hisselerinin talep sahiplerine satışı konusu görüşülerek karara bağlandı. Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel “Bu satışlarla ilgili kararı Tekirdağ Belediyesine gönderiyoruz. Tekirdağ Belediyesi de İçişleri Bakanlığına gönderip kararı Encümene gönderiliyor” dedi. Satış talebinin Tekirdağ Belediyesi’ne gönderilmesi oy birliği ile kabul edildi.
 

YARDIM TALEPLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de Karaağaç Belediyesi Kuran kursunun, Karaağaç Hicret Camisi’nin Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği’nin, Fatih Mahallesi Merkez Camisi’nin yardım talepleri ile Meclis Üyesi Aytekin Odunci tarafından verilen önerge kapsamında Şehit Kadir Dadaş Parkı’nın ihtiyaçlarının karşılanması konusu görüşüldü. İlgili gündem maddesi de oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Gündemin son maddesinde ise 398 ada 2 parselde İmar Plan tadilatı yapılması görüşüldü. Bu madde de Enser Şimşek ve Yılmaz Mert’in red oyuna karşılık oy çokluğu ile İmar Komisyonuna havale edildi.
 

İKİNCİ OTURUM CUMA GÜNÜ

Son gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından, ikinci oturumun Cuma günü aynı saatte yapılması oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından meclis toplantısının ilk oturumu sona erdi.
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10