“Verdiğimiz hizmetlerin hakkını almak istiyoruz”

Vakıfbank Çerkezköy Şubesi yetkilileri, Çerkezköy’deki emlakçı ve gayrimenkul danışmanları ile yemekte buluştu.

Çerkezköy 8.05.2013 19:51:00 0
“Verdiğimiz hizmetlerin hakkını almak istiyoruz”

 YEMEK DÜZENLENDİ

Dün Gabralı Otel’de saat 12.00’da düzenlenen yemeğe Vakıfbank Trakya Bölge Müdürü Alaattin Şimşek, Vakıfbank Çerkezköy Şube Müdürü Orhan Koçer, Vakıf Emeklilik Trakya Bölge Satış Yönetmeni Burak Şeker, Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz, Çerkezköy’de hizmet veren emlakçılar ve gayrimenkul danışmanları katıldı. Programda açılış konuşması gerçekleştiren Vakıfbank Şube Müdürü Orhan Koçer “Çerkezköy’de kurulduğundan bugüne kadar en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Her geçen gün büyüyen Vakıfbank halkın güvendiği bir kamu bankası olmakta ilerliyor” dedi. 
 

“SORUNLARIMIZ ÇOK ''

Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz de “Amacımız bankacılık sorunlarını görüşmek ve birlikte onlarla fikir alışverişinde bulunmaktır. Dolayısıyla bizler kendi sıkıntılarımızı paylaşmak istiyoruz. Sıkıntılarımız gerçekten çok büyük. Eksper raporunun uzun olması ve kredi kullandırmalar ile bankalar ile sıkıntılar yaşıyoruz. Krediler çabuk çıkmıyor ve ekpertiz gelmiyor. Bu sorunu gerçekten tüm bankalarla yaşıyoruz. Online sisteminin olduğu dünyada yaşıyorsak bunlar bize anında aynı gün cevap verilip, aynı gün içinde ekpertiz gelebilmelidir. Dolayısıyla işlerimizin daha hızlı yürümesini istiyoruz” dedi.
 

“AYAKÇILARDAN SIKINTIMIZ VAR”

Emlakçılar olarak en büyük sorunlarının ayakçılar olduğunu belirten Karagöz “Bu sorun bütün emlakçılarımızın içinin kanayan yarasıdır. Ayakçılar bir türlü devlet tarafından denetlenmiyorlar. Bakıyorsunuz bakkalın, manavın, kasabın camında satılık arsa ve daire yazısı bulunuyor. Buna kimsenin hakkı yok. Biz emlakçılar olarak vergi veriyoruz. Devlete hizmet veriyoruz. Verdiğimiz hizmetlerin hakkını almak istiyoruz. Aynı şekilde vergi kaybı olmayan bir insan bizimle aynı kulvarda koşmasın. Hepimizin vergi kaybı olsun ve hepimiz birlikte çalışalım. Ama böyle olunca haksız rekabet oluyor ve sıkıntı yaşıyoruz. Bizlerde emlakçılar olarak dükkanımızda kasap reyonu mu açalım. Böyle bir şeye hakkımız yok” ifadelerini kullandı.
 

“KONTROL MEMURU KONULSUN”

Tapu dairesinde sorunları bulunduğunu ifade eden Karagöz “Bugün davet ettiğimiz Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürümüz Hacı Şimşek’i de aramızda görmek isterdim. Onlardan bir ricam olacak. Örneğin tapu dairesinin önünde bir tane kontrol memuru vergi dairesi tarafından konulabilir mi? Zaten bizler vergi veren insanlarız, bizim için problem yok. Bu tür insanları ayıklasınlar. Devlet de vergi kaybı yaşamasın istiyoruz. Bunun yapılması için gerekirse imza bile toplayabiliriz. Bunu en iyi şekilde değerlendirmemiz lazım” diye konuştu.
 

“TÜRKİYE’NİN KAMU BANKASIYIZ”

Vakıflar Bankası’nın Türkiye’nin üç tane kamu bankasından birisi olduğunu ifade eden Vakıfbank Trakya Bölge Müdürü Alaattin Şimşek “Biz Vakıfbank olarak özel bir bankayız. Bir ata yadigarı olan bir sermayeyiz. Vakıflar Bankası’nın değeri vardır ve kamu bankası olarak işimizi en iyi şekilde yapmak istiyoruz. Vakıfbank olarak ecdadımıza layık olmak istiyoruz. Gelecek nesillere ve büyük Türk milletine güzel bir kurumun bayrağını tekrar devretmek için herkesten fazla çalışıyoruz. Vakıfbank tüm imkanları ile kaliteli günün koşullarında sizin refahınızı artıracak çıkarlarda bulunuyoruz. Ekpertiz süreleri ile ilgili sorunlara özel bir çaba göstereceğiz. Doğru banka ile çalışmanın sizlerden önce müşterilerinize fayda sağlayacağını unutmayınız” dedi.
 

“DERNEK OLARAK DA BİR ARAYA GELELİM”

Emlakçıların sorunlarının dinlendiği toplantıda konuşan emlakçı Hüseyin Akın “Böyle bir yemeği düzenleyen Vakıfbank’a teşekkür ediyorum. Biz emlakçılar olarak  Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz ve yönetimi ile sık sık bir araya gelerek içimizdeki sorunları çözmek istiyoruz. Böyle yemekli toplantıları dernek üyeleri ile birlikte yapalım. Çerkezköy’de 15 yıl boyunca ekspertizlik ve bilirkişilik yaptım. Çerkezköy’e gelen eksperler inceleme yaptığı evde duyduğunu yazıyor, gördüğünü yazmıyor. Çerkezköy’ün değerlerini anlamıyorlar. Rayiç bedelinde Çerkezköy Türkiye birincisidir” diye konuştu.
 

AİDATLARI ÖDEMEYEN ARKADAŞLAR VAR

Hüseyin Akın’ın konuşmasının ardından emlakçıları bilgilendiren Serkan Karagöz “Dernek üyelerinin aidatlarını ödemeleri lazım. Yıllık 60 TL olan aidatları dernek olarak toplayamıyoruz. Bazı üyeler yıllık aidatı ödemeği için hizmetlerde de sınırlı oluyor. 6 yıldır aidat ödemeyen arkadaşlar var” dedi.
 

ÇEKİLİŞ YAPILDI

Konuşmaların ardından Vakıfbank Bireysel Kredi Koordinatörü Mehmet Akif Doruk ve Konut Kredi Koordinatörü Selma Sengör Vakıfbank Sarı Panjur kredisi hakkında sunum gerçekleştirdiler. Daha sonra ise güne özel çekiliş gerçekleştirildi. Çekilişte Dilaver Koçer cep telefonu, Reşat Ünlü ve Arzu Yılmaz fotoğraf makinesi, Burhanettin Özaydın televizyon ve Mahmut Tunçbilek ise laptop kazandı.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10