“En yaşanabilir mahallelerinden biri”

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı kahve toplantılarına aralıksız devam ediyor. Rutin olarak mahallelere giderek, buradaki kahveleri dolaşıp vatandaşlardan bölgenin sorunlarını dinleyen Ak Partililer

Çerkezköy 8.05.2013 19:51:00 0
“En yaşanabilir mahallelerinden biri”

 KAHVE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRDÜLER

Önceki akşam saat 20.45’te gerçekleşen kahve ziyaretine Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Habip Bilgin, Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Behçet Güven, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Sait Yazı ile AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.
 

 

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Ziyarette konuşan AK Parti Fevzipaşa Mahalle temsilcisi Abdullah Çoşkun “Mahallemize gelerek bizleri aydınlatan, problemlerimizi dinleyerek sorunların çözülmesi için çalışan AK Partili heyetimize teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımız da soruları ile bu ziyarete katkı sağlayabilirler” dedi.
 

NEDEN KAMU BİNASI YAPILMIYOR?

Vatandaşların gelen soruları ve sıkıntıları dinleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem Fevzipaşa Mahallesi’ne neden kamu binasının yapılmadığının sorulması üzerine Çerkezköy’de bulunan mahallelerin bir yaşam alanı olduğunu ifade ederek “Fevzipaşa Mahallesi Çerkezköy’ün en yaşanabilir mahallelerinden biridir. Nezih bir yaşam alanına sahip olan bir mahallemizdir. Bu mahallemize kamu binası değil de yaşam alanlarını destekleyen projeler sunmak gerekir. Fevzipaşa Mahallesi’nin imarı ile ilgili de herhangi bir problem yoktur. Fevzipaşa’nın dört tarafından en önemli caddeler bulunuyor” dedi. 
 

“LOKAL BİR SORUN”

Bazı vatandaşların yaşanan yağmurlarda su birikintileri mahallede sorun oluşturduğunu belirtmesi üzerine konuşan Ertem “Bu gerçekten lokal bir sorundur. Fevzipaşa Mahallesi Çerkezköy Belediyesi tarafından diğer mahalleler gibi bütün hizmetleri alan bir mahalledir. Bu sebeple de yaşanan ufak tefek sorunlar gerçekten olabilir” diye konuştu.
 

“KESİNTİLER NORMALDİR”

Vatandaşların su kesintilerinden dert yanması üzerine konuşan Ertem, bölgede su kesintilerinin zaman zaman yaşanacağını ve bunun engellenemeyeceğini belirtti. Ertem “Bu bütün mahallelerimizde olan bir sorundur. İstasyon Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi’nin bazı sokaklarında bu kesintiler yaşanıyor. Bu sorunlar mahallelerin tamamında değil bir kısmında cereyan eden sorunlardır” dedi.
 

YAŞ SINIRI 16’DIR

Kahvehanede bulunan bazı gençler Çerkezköy Belediyesi tarafından yaptırılan Serkan Müjgan Karagöz İş Okulu’nun karşısında bulunan halı sahadan yararlanmak istediklerini belirterek “Biz buradan yararlanmak istiyoruz. Burada oynayamıyorsak, bu alanlarda bir halı saha yapabilir misiniz” dedi. Yaptıkları halı sahaya 16 yaş sınırı koyduklarını ifade eden Ertem “Bu sınırı bu halı sahaya koymaz isek oradaki çocuklarımız mağdur olurlar. Gerçekten buraya halı saha yapma fikri için ise bana yer gösterin hemen yapayım. Belediye olarak halı saha yapmak çok kolay. Ancak mahallede bulanan arazilerin bir çoğu da özel mülkiyet alanı. Halı sahaları da yaptıktan sonra belediye olarak işletmecilere kiralıyoruz” diye konuştu.
 

PTT’DEN SIKINTI VAR

Mahalleli vatandaşların  “PTT çalışanları mektup ve faturaları bilmeden etmeden farklı yerlere bırakıyorlar” şeklindeki şikayeti üzerine AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı  Alaettin Demirbağ, konuyla ilgili not aldığını belirterek gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi. Kumlu Geçit Konutları dere boyunda bulunan evlerin yazları sivrisinek sıkıntılarının fazla olduğunu belirten mahallelinin sıkıntısını dile getirmesi üzerine Ertem “Çerkezköy Belediyesi olarak bu mahallede düzenli olarak ilaçlama yapıyoruz. Dere boyunu bundan sonra daha çok ilaçlayacağız” dedi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10