RATEM Yönetimi Ankara’da bir araya geldi

31 Mart’ta 5. Genel Kurulunu yaparak yeni yönetimini ve organlarını belirleyen Radyo Televizyon yayıncıları Meslek Birliği’nin (RATEM) yeni yönetimi 6-7 Mayıs’ta Ankara’da bir araya geldi.

8.05.2013 19:52:00 0
RATEM Yönetimi Ankara’da bir araya geldi

 YENİ YÖNETİM BİR ARAYA GELDİ

6 Mayıs Radyo Gününde Anakara'da “6 Mayıs Radyo Günü - Radyo Yayıncılığımız 86 Yaşında!” adı altında bir etkinlik düzenledi.  Ankara’da, Basın - Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmalarını RATEM Başkanı Dursun Güleryüz ve BYEGM Müdür Yardımcısı Uğur Eroğlu yaptı. Saat 16.00’da başlayan etkinlikte açılış konuşmalarının ardından Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Peyami Çelikcan, RATEM’in hazırlattığı 2013 Yılı Radyo ve Televizyon Yayıncılığı Sektör Raporu’nu sundu. RTÜK Başkan Vekili Taha Yücel de “Sayısal Radyo Yayıncılığı” başlığı altında vizyon sunumu yaptı.
 

RADYO TEKNOLOJİLERİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Sayısal radyo teknolojileri hakkında bilgiler veren Yücel, dünyada sayısal radyo yayını konusunda tam olarak bir standart üzerinde karar verilemediğini, radyo frekans ihalesinin gerçekleştirileceği takvim olarak kabul edilen, Türkiye’de televizyonların tamamen sayısal yayına geçeceği yıla kadar, sayısal radyo yayını teknolojilerinin daha detaylı ele alınabileceğini ifade etti. Saat 17.30’da RTÜK Başkan Yardımcısı Volkan Öztürk başkanlığında gerçekleştirilen panelde “Radyonun gücü ve etkin kullanımı” konusu masaya yatırıldı.
 

RADYONUN GÜCÜ VE ETKİN KULLANIMI

BYEGM Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu “Radyonun Gücü”, TRT Ankara Radyosu Eğitim ve Kültür Yayınları Müdürü Osman Oktay “Kamusal Radyo Yayıncılığı”, Power Group İş Geliştirme Direktörü Selin Algun “Radyoya İnanmak”, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Derya Nacaroğlu “Tarihsel Süreci Işığında Radyo Yayıncılığının Önemi”, RATEM Başkan Yardımcısı M. Aydın Şerbetcioğlu “Radyonun Etkin Kullanımı” konularında sunumlar eşliğinde konuşmalar gerçekleştirdi. Panelin ardından RATEM onuruna kokteyl verildi.
 

ARINÇ’I ZİYARET ETTİLER

RATEM VI. Dönem Yönetim Kurulu ve Yönetim Organları temsilcilerinden oluşan heyet 7 Mayıs Salı günü de Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ı ziyaret etti. Başbakanlık Merkez Binada gerçekleşen ziyarette Arınç’a yeni dönemde Yönetim Kurulu ve heyette yer alan temsilciler tanıtılarak, RATEM faaliyetleri ve yeni dönem projeleri hakkında bilgi verildi.
 

ÇALIŞMALARINA DEĞER VERİYORUZ

Görüşmede Başbakan Yardımcısı Arınç’a, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu gündeminde bulunan “Basın İlan Kurumu Teşkiline Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi” kapsamında Resmi İlanların Radyo ve Televizyonlarda da ücretli yayını ile ilgili RATEM görüşleri, talep ve önerileri aktarıldı. RATEM ile sürekli işbirliği içinde olduklarını, çalışmalarına değer verdiklerini dile getiren Arınç, RATEM'in başarılı, yararlı çalışmalar yapan bir kurum olduğunu belirterek, RATEM'in bu talebinin de haklı ve yerinde olduğunu söyledi. Arınç “Basın İlan Kurumunun bazı maddelerinde değişiklik yapılması ve kamu reklamlarının Basın İlan Kurumu üzerinden radyo, televizyon, internet haber sitelerine verilmesi hususunda bir teklif TBMM Plan Bütçe Komisyonunda bekliyor, yeni dönemde görüşülecek teklifle resmi ilan ve reklamların da hem radyo televizyon hem de internet haber siteleri tarafından yayınlanmasına imkan verilmesini düşünüyoruz” dedi.
 

ÇALIŞMA PLANLARI OLUŞTURULDU

31 Mart’ta genel kurulunu yapan RATEM’de Dursun Güleryüz başkanlığındaki yönetime Zeynel Koç, Murat Duran, Sabit Çakar, M.Aydın Şerbetcioğlu, A.Acar Filiz, Yüksel M.Kılınç, İsmet Ergin, Yusuf Gürsoy, Necmi Aydın, Ahmet Atılmış, Bülent Özgür, Zafer Beyaz, Zafer Büyü, Faruk Tandoğan, İdris Taş, Ali Dönmez, Muzaffer Şafak ve Ali Sorar yer alıyor. Denetleme Kurulu’nda Ergün Yıldırım, Selahattin Yay, Ali Adalıoğlu, Müşerref Seçkin ve Turan Canik yer alırken; Haysiyet Kurulu’nda Taner Aksoy, M.Öztürk İşler, Faruk Demirel, A.Rıza Erkan, Fethi Şimşek yer alıyor. Bilim Teknik Kurulu’nda Koray Hatioplu, Belkıs Gülcan, Ali İhsan Atılgan, Doğan Sönmez, Kadir Tolga Soylu, Necmi Pişkin yer alırken; RATEM yayın kurulunda da Cihat Özkan, Zekeriya Ergüneş, Ayşecik Tamer Haas, Ülker İnan, Atakan Polat, Mahmut Acar, Çerkezköy Radyo Haber’den Şaban Kardeş, Ömer Elçi, Ayşe Paslanmaz yer alıyor. Meslek gruplarının iş paylaşımı yapıp gelecek çalışmaların planlamasını yaparken, yayın kurulunda yer alan Şaban Kardeş yayın kurulu başkan yardımcılığına getirildi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10