AK Partili gençler, Roman vatandaşları dinledi

AK Parti Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları üyeleri, önceki akşam Bağlık Mahallesi Roman Derneği’ni ziyaret ederek Roman vatandaşları dinledi.

Çerkezköy 8.05.2013 19:53:00 0
AK Partili gençler, Roman vatandaşları dinledi

 “SÖZ VERDİK”

Ziyarette Roman vatandaşların taleplerini yerinde dinlediklerini söyleyen AK Parti Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli, “Acil olarak hasta vatandaşlarımızı ziyaret ederek, hem geçmiş olsun dileklerimizde bulunduk, hem de erzak konusunda yardımcı olmaya çalıştık. Haricen Derneğe başvuran 80 küsür öğrencimizin kırtasiye ihtiyaçlarını taleplerinin üzerinden bir saat geçmeden ekiplerimizle birlikte giderdik” dedi. Yapısal sıkıntıların çözülmesi konusunda vatandaşlarla birlikte yol haritası belirlemeye çalıştıklarını söyleyen Danyeli, “Derneğimizin Çerkezköy kamuoyundaki imajı ve bu imajının geliştirilmesi adına üzerimize düşeni yapacağımıza dair söz verdik.
 

BUGÜN ZOR, YARIN İMKANSIZ HALE GELECEK

Dünya'da yaşanan küreselleşmenin kaçınılmaz sonucu olan modernizasyon sürecinin kentleşmeyi beraberinde getirdiğini söyleyen Danyeli “Roman vatandaşlarımızın ekmeğini kazanmak için sarıldıkları işler bellidir. Bu işlerin kent alanlarında yapılması bugün zor yarın neredeyse imkansız hale gelecektir. Bunun için roman vatandaşlarımızın hayatlarında dinamik bir dönüşüm sürecinin yaşanması adına tüm bürokratlarımızı sanayicilerimizi kollarını sıvamaya çağırıyorum.
Bugün Çerkezköy ve beldelerinde 400 civarında fabrika bulunuyor. Bu fabrikalarımızın her birinde en az yüz kişi istihdam ediliyor. Roman vatandaşlarımızın bu fabrikalarda istihdamı demek hayat refah ve düzeylerinin normal seviyelere gelmesi yakınlaşması demektir” diye konuştu. Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün Roman Vatandaşların istihdamına yönelik özel bir çalışma yapmalarını arzuladığını söyleyen Danyeli “ Milletimiz bir ve beraber olduğu sürece güçlüdür, o derecede devletimiz güçlenir. Zincirleme refah anlayışı ancak yukarıda yazdığımız şekillerde mümkün olabilir.  Vatandaşlarımıza sahip çıkalım, yardımcı olalım” dedi.
 

Haber / cem BÜLBÜL

 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10