Favoriler yoluna kayıpsız devam etti

19 Mayıs Liselerarası Gençlik Kupası Genç Erkekler Basketbol İlçe Birinciliği turnuvasında heyecan tüm hızıyla devam ediyor. Grupta ikinci hafta karşılaşmasında Pakize Narin Anadolu Lisesi Genç Erkekler B

9.05.2013 20:12:00 0
Favoriler yoluna kayıpsız devam etti

 Çerkezköy Haber - Pakize Narin Anadolu Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı ve ÇTSO Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı rakiplerini mağlup etmeyi bildiler.

 

10.00’DA BAŞLADI

Özel Gülerçin Koleji’nde dün saat 10.00’da başlayan karşılaşmaya Kapaklı Çok Programlı Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı İsmail Akay, Akın Avcı, Serdar Kırkoyun, Serdar Öztürk, Şafak Can Bat, Furkan Samet, Serhat Sezgin, Taylan Vatansever, Serhat Soydal, Enes Derebaşı kadrosu ile çıkarken, Pakize Narin Anadolu Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı ise karşılaşmaya Kaan Pehlivan, Sinan Güçlü, Okan Köseoğlu, Gürkan Bayraktar, Yusuf Dedeoğlu, Onur Adalı, Berkay Tezcan, Hamdi Örnek, Osman Onuk, Recep Ocak, Bahadır Yaşa, Berkay Sezgin kadrosu ile çıktı.
 

PAKİZE NARİN ETKİLİ OLDU

Müsabakanın başlaması ile birlikte her iki ekipte büyük bir mücadele örneği sergiledi. Karşılaşmanın ilk periyodunda Kapaklı Çok Programlı Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı iyi bir oyun ortaya koydu. Serdar ile sayılar bulan Kapaklı Çok Programlı Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı skoru 5-2 yaptı. Daha sonra toparlanan Pakize Narin Anadolu Lisesi Gürkan ve Berkay ile sayılar bularak skoru eşitledi. Periyodun ilerleyen bölümlerinde Kapaklı Çok Programlı Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı buluğdu hücumlardan sayılarla dönerek etkili oldu. Kapaklı Çok Programlı Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı ise hücumlarda istediği sayılara bulmakta zorlandı. Kalan dakikalarda üstünlüğünü sürdüren Pakize Narin Anadolu Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı ilk periyodu 15-10 önde tamamladı.
 

KAPAKLI ÇPL TOPARLANDI

İlk periyodun sona ermesinin ardından ikinci periyotta da Pakize Narin Anadolu Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı başarılı bir performans sergiledi. Çabuk hücuma çıkan ve özellikle pota altından bulduğu sayılarla aradaki farkı açtı. İkinci periyotta Kapaklı Çok Programlı Genç Erkekler Basketbol Takımı ise rakibinin hatalarından pota altında sayılar bulmaya çalıştı. Hem pota altından hemde bulduğu üçlüklerle aradaki sayı farkını indiren Kapaklı Çok Programlı Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı farkı üç sayıya kadar indirdi. Rakibinin pota altında yaptığı hatalarla arka arkaya sayılar bulmaya devam eden Kapaklı ÇPL Genç Erkekler Basketbol Takımı skoru 19-19’a getirdi.
 

FARK SEKİZE ÇIKTI

Hamdi ve Onur ile iyi bir seri yakalayan Pakize Narin Anadolu Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı rakibine sayı şansı tanımadı. Kalan dakikalarda rakibine sadece üç sayı imkanı veren Pakize Narin Anadolu Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı skoru 28-22 yaptı. Kalan dakikalarda Kapaklı Çok Programlı Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı hücumda bol bol hata yaptı. Hataları hızlı hücumlarla değerlendiren Pakize Narin Anadolu Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı devreyi de 30-22 önde tamamladı.
 

FİNAL PERİYODUNA AVANTAJLI GİRDİ

Karşılaşmanın üçüncü periyodun kalan dakikalarında her iki takımda sayılar bulurken, üçüncü periyotta Pakize Narin Anadolu Lisesi  Genç Erkekler Basketbol Takımının üstünlüğü devam etti. Kapaklı Çok Programlı Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı hızlı hücumlarla rakibine karşılık verse de sonuca gidemedi. Rakibinin hatalarını iyi değerlendiren Pakize Narin Anadolu Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı aradaki sayı farkını çift hanelere çıkardı. Üst üste sayılar bulan ve rakibine bu periyotta yedi sayı imkanı veren Pakize Narin Anadolu Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı final periyoduna da 48-29’luk üstünlük ile girdi.
 

22 FARKLA KAZANDI

Dördüncü ve son periyotta ise salonda başa baş bir mücadele yaşandı. Pakize Narin Anadolu Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı önde olmanın avantajını korumaya çalıştı. Kapaklı Çok Programlı Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı ise bulduğu moral ile üst üste sayılar bulmaya çalıştı. Periyodun bitmesine beş dakika kala yaptığı alan savunması ile rakibine kolay sayı şansı vermeyen Pakize Narin Anadolu Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı farkı açmaya başladı. Rakibi karşısında iyi organize olamayan Kapaklı Çok Programlı Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı farkın açılmasına engel olamadı. Çıktığı hücumlardan arka arkaya sayılar bulan Pakize Narin Anadolu Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı farkı yirmi sayıya kadar çıkardı. Kalan dakikalarda üstünlüğünü devam ettiren Pakize Narin Anadolu Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı karşılaşmadan da 62-40’lık üstünlük ile ayrıldı.
 

ÇTSO LİSESİ ÖNDE TAMAMLADI

Saat 11.30’da oynanan günün ikinci karşılaşmasında ise Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı ile Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın ilk dakikalarında her iki takımda karşılıklı buldukları sayılarla başlarken, ilk dakikalarda birbirlerine üstünlük kurmakta zorlandılar. Maçın 5.dakikasından sonra Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı üst üste bulduğu sayılarla üstünlüğü eline aldı. Hücumda iyi organize olamayan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı rakibini yakalayamadı. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı karşılaşmanın ilk periyodunu da önde tamamlamayı bildi.
 

ÇTSO LİSESİ FARKI AÇTI

İkinci periyoda hızlı başlayan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı pota altında ve dışarıdan sayılar bularak oyunda tutunmaya çalıştı. İkinci periyodun son dakikalarına girilirken Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı top kayıpları yaşadı. Rakibinin top kayıplarını iyi değerlendiren Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı üst üste buluğdu sayılarla skor farkını açtı. İkinci periyotta Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı’nın 12 sayılık üstünlüğü ile tamamlandı.
 

FARK AÇILDI

Maçın ikinci yarısına etkili sayılar ile başlayan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı moral buldu. Kalan dakikalarda Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı aradaki sayı farkını kapatmaya çalışsa da başarılı olamadı. Çıktığı hücumlardan boş dönmeyen Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı final periyoduna da üstün girmesini bildi.
 

ÇTSO LİSESİ GALİBİYET İLE AYRILDI

Dördüncü periyotta tecrübeli oyuncuları ile sayılar bulmaya devam eden Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Genç Erkekler Basketbol Takımı skoru 50-35’e getirdi. Alınan molanın ardından Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı farkı indirmek adına büyük bir mücadele örneği sergiledi. Rakibinin hücumlarında alan savunması yapan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı bulduğu fast break sayılarla farkı 20 sayıya kadar çıkardı. Kalan dakikalarda kontrollü bir oyun ortaya koyan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Genç Erkekler Basketbol Takımı karşılaşmadan da 65-46’lık üstünlük ile ayrıldı.
 

Haber/Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10