Metal işçileri yine meydanda

İşveren Sendikası MESS ile aralarında anlaşma sağlanamaması nedeniyle çarşamba günü Cumhuriyet Meydanı’nında toplanan Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi çalışanları, sloganlar atara

Çerkezköy 9.05.2013 20:45:00 0
Metal işçileri yine meydanda

 Çerkezköy Haber- Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi üyeleri Cumhuriyet Meydanında toplanarak MESS’e karşı protesto eylemi yaptı.  Geniş güvenlik eylemlerinin alındığı protesto eyleminde, basın açıklaması yapan Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi Başkanı Murat Koçak;  anlaşmanın MESS tarafından engellendiğine, kendilerinin alın terinin karşılığını istediklerini, istedikleri hakların verilmemesi durumunda ise greve gideceklerini ifade etti.

 

SÖKE SÖKE ALACAĞIZ

Bir insan için en büyük değerin yaşama hakkı olduğunu ifade eden Murat Koçak  “İnsanlar ayakta durabilmek için, yaşamak için çalışırlar.  Alın teri, göz nuru dökerler. Emek harcarlar.  Bunların karşılığında tek bir şey isterler. İnsanca yaşamak. Bizler, metal işçileri olarak, yıllardan beri çalışıyoruz ama adam gibi çalışıyoruz. Bizler, fabrikalarımızı sevdik. Tezgâhlarımızı koruduk. Bizler, işimizi, işyerimizi sevdik. İşimiz için, işyerimiz için her şeyi yaptık. Patronlar kazandı, fabrikalar kazandı, Türkiye kazandı ama biz hakkımızı alamadık. Şimdi alacağız, şimdi biz kazanacağız, çünkü insanca yaşamak bizim hakkımız. Bu hak, bize anamızın ak sütü gibi helal. Biz, bu haktan vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Bu hakkımızı kimse bizden alamaz. Kimse bizden çalamaz, hakkımızı da, ekmeğimizi de söke söke alacağız.” dedi. 
 

İŞTE ADALET İSTİYORUZ

MESS’e de seslenen Murat Koçak “Bize sosyete enflasyonu ile gelmeyin. Bize 1.14’le gelmeyin. 1.14 yalan demektir, 1.14 inkâr demektir, 1.14 kölelik demektir, 1.14 insafsızlık demektir. Siz bize köleliği işaret etmektesiniz. Bize,  filler gibi çalışın, ama karıncalar kadar yiyin diyorsunuz. Bizim isyanımız işte buna. Biz, bu oyuna gelmeyiz, gelmeyeceğiz. Biz, adalet istiyoruz. İşte adalet istiyoruz. Gerçekten kaçmayın. Gerçek enflasyondan kaçmayın. TÜİK’in peşine takılıp, bizi harcamaya kalkmayın. TÜİK’in gazına gelmeyin. Doğalgaza yapılan zamma bakın. Elektrik, su faturalarına bakın, ekmeğe bakın, makarnaya bakın, çarşıya bakın, pazara bakın. Bizim hayatımıza, bizim yaşadıklarımıza bakın. Eğer metal işçilerini seviyorsanız, eğer metal işçilerinin emeğine saygı duyuyorsanız, gerçeklerden kaçmayın, hayatın gerçeklerinden korkmayın, kaçmayın. Gerçeklere bakın, bakın ama şaşı bakmayın,  erkekçe bakın!” diye konuştu.
 

AYNI TAVIRLARI SÜRDÜRÜYORLAR

MESS’i, uzlaşma yollarını kapamakla suçlayan Koçak “MESS, her yerde diyalog ve uzlaşma yanlısı olduğunu söyler ama sadece söyler. Biz görüşmelere 9 Ocak’ta başladık. 4 Mart’ta ise masadan kalktık. Uyuşmazlıktan bugüne kadar, masada diyalog ve uzlaşma yanlısı bir tavır göremedik. İşte biz bunun için eylemlere başladık. Bunun için fazla mesaiye kalmadık. Bunun için meydanlara çıktık. Ekmek için emek için çıktık. Aradan 2 ay geçti. Çağrı üzerine, 3 Mayıs’ta yine masaya oturduk, ama gördük ki, diyalog ve uzlaşma palavraymış. Çünkü biz masada, katı, dayatmacı ve uzlaşmaz bir MESS gördük. Yani değişen birşey yok,  tavır aynı tavır.” değerlendirmesini yaptı.
 

ANLAYACAĞI DİLDEN KONUŞACAĞIZ

İnsanca yaşamak adına alın terlerinin karşılığını almak için yola çıktıklarını fakat bunu MESS yetkililerinin görmezlikten geldiğini savunan Koçak “Biz, içinde insanca yaşama koşullarının olmadığı bir sözleşmeye hayır diyoruz. Biz, bugüne kadar bunun için meydanlardayız, ama gördük ki, bunu unutanlar var. MESS,  bizim neden meydanlara çıktığımızı, bilmiyor, anlamıyor. Bunu gördüğümüz için, cuma günü masayı terk ettik. Biz de artık MESS’in anlayacağı dilden konuşacağız. İnsanca yaşama koşullarını bilmess’e, çalışanların içinde bulunduğu durumu görmese, bize kulak vermesse, bizi dinlemese, biz de gereğini yaparız. Yapacağız. MESS’e dersini veririz, vereceğiz. Protestoyla vereceğiz, direnerek vereceğiz, kazanarak vereceğiz.” dedi.
 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10