“En güzel hediye, onlara layık olmaktır”

Anneler günü dolayısıyla açıklama yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, tüm annelerin bu özel gününü kutladı. Anneleri yeryüzünde solmayan tek çiçek olarak nitelendiren Ertem “Bu nadid

Çerkezköy 10.05.2013 22:15:00 0
“En güzel hediye, onlara layık olmaktır”

 ONLAR HEPİMİZİN ANNESİ

Hz. Muhammed'in annesi Amine Hanım ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'a rahmet dileyen Ertem “Ne mutludur ki Peygamberimiz ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk, annelerine layık evlatlar olmuşlardır. Hepimizin annesi olan Amine Hanım ve Zübeyde Hanım'a bu vesileyle bir kez daha rahmet diliyor ve hayata veda etmiş olan 'Cennetin ayaklarına serili olduğu' tüm annelerimizi bir kez daha minnet ve rahmet ile yad ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 

''EN GÜZEL HEDİYE SİZLERSİNİZ''

Ertem “Anneler nadide bir çiçektir. Bu nadide çiçeklerin suyu onlara olan sevginiz, güneşi ise saygınızdır. Sevgi ve saygı ile harmanlanan değerlere katılabilecek en önemli unsur ise, annelerimize ömür boyunca layık birer evlat olmaktır, çünkü onlar için yeryüzündeki en güzel hediye sizlersiniz” dedi.
 

BİR GÜN DEĞİL HER GÜN HATIRLAMALIYIZ

Anneleri sadece bir gün değil, hergün hatırlanması gerektiğini söyleyen Ertem “Annesi yaşadığı şehirden uzak olanlar sık sık arayıp hallerini, hatırlarını sormalıdırlar. Annesinin her zaman yanında olan evlatların işleri de her zaman annesinden alacağı dualarla rast gider. Anneye hürmetin ne denli önemli olduğu da bizlere 'Onlara (anne- baba) öf bile demeyiniz, cennet annelerin ayakları altındadır' gibi Hadis-i Şeriflerle anlatılmıştır. Bizler de ailelerimize olan davranışlarımıza bu örneklerle yön vermeli, eğer var ise ailelerimize karşı olan yanlışlarımızı da en minimal dereceye indirmeliyiz'' tavsiyelerinde bulundu.
 

''ANNELERİMİZİN KATKILARI YADSINAMAZ''

Annelerin vatan toprakları uğruna vermiş olduğu mücadelelerin de asla yadsınamayacağını vurgulayan Ertem “Tarihçilerimiz tarafından sadece Çanakkale'de beş bin kadın şehidimizin olduğu açıklanırken, daha 20'sinde Türk-Rus Savaşı’nda (93 Harbi) Aziziye Tabyası’nı sopayla, taşla, kazma, kürekle savunanlara katılarak cesurca savaşan ve ardından oğlunu Çanakkale'de şehit veren Nene Hatun'u, 1921 yılında İnebolu'dan kağnıyla Kastamonu'ya cephanelik taşıyan, kağnıdaki malzemeleri ıslanmaması için kazağıyla örten ve yavrusu ölmesin diye onu vücut sıcaklığıyla koruyarak cesurca şehit olan Şerife Bacı'yı unutmak mümkün mü? Bu önemli günde Nene Hatun ve Şerife Bacı gibi nice annelerimizi bir kez daha rahmet ile anıyor, yaşayan tüm annelerimizi ellerinden öpüyor ve gençlerimize de böylesi şanlı ve cesur olan annelerimize layık olmaları için üzerilerine düşen görevleri büyük bir titizlikle yerine getirme çağrısında bulunuyoruz. Tüm annelerin Anneler Günü kutlu olsun” dedi.
 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10