“Bir günle sınırlı kalmamalı”

Kapaklı Erenler Cemevi tarafından Anneler Günü dolayısıyla düzenlenen programa katılım yoğun oldu.

Kapaklı 13.05.2013 20:00:00 0
“Bir günle sınırlı kalmamalı”

 AİLE KAVRAMI YANLIŞ TANIMLANIYOR

Kahvaltıda konuşan Cem Evi Dedesi Kemal Öztürk, “Bozulan toplumsal değerlerin yeniden kazanılması gerekiyor” dedi. Aile kavramının yanlış tanımlandığını, bu yanlış tanımların bireyi görev ve sorumluk üstlenmekten soyutladığını ifade eden Öztürk “Çekirdek aile yapısına yöneliş, yaşlanan insanlarımızın sahipsizliğe itilmesi demektir. Bu yapı Müslüman Türk’ün inanç ve ahlakıyla örtüşmüyor. Bizi dünyaya getirip, besleyip büyüten analarımız, sadece bizler yuva kuruncaya kadar mı annelerimiz? Bu, bu şekilde olmamalı. Onlar, asıl bakıma muhtaç olduklarında bir köşeye itilmemeli, bilakis korunup gözetilmeliler” diye konuştu.
 

ANNE BABAMIZA İYİ DAVRANMAMIZI EMRETTİ

Kemal Öztürk, anne ve babaların bakımına dair Kuran-ı Kerimden ayetler de okuyarak “İsra Suresi 23.ayeti kerimesinde Allah Teâlâ Hazretleri ‘Rabbin, kendisinden başkasına asla ibadet etmemenizi, anaya babaya iyi davranmanızı kesin olarak emretti. Eğer onlardan biri, ya da her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına ulaşırsa, sakın onlara “öf!” bile deme; onları azarlama; onlara tatlı ve güzel söz söyle. Allah’tan başkasına tapmayınız’ buyurmaktadır. Bizler Kuran’ın çizdiği yolda yürüdüğümüzü iddia ediyorsak, gönderilen emirlerine de uymak zorundayız” ifadelerini kullandı.
 

BİR GÜNLE SINIRLI KALMAMALIDIR

Kahvaltıda konuşma yapan Erenler Cem Evi Başkanı Dursun Akdal da 1955 yılından beri ülkemizde kutlanan anneler gününün, bir günle sınırlı kalmaması gerektiğini ifade etti. Her annenin yavrusunu canından çok sevdiğini söyleyen Akdal “Karnında dokuz ay taşıdığı, süt verip altını temizlediği ve her türlü bakımını yapıp, başucunda uykusuz geceler geçirdiği her anne kuşkusuz ki yavrusunu karşılıksız sever. Aslında bu kadar zorlular karşılığında yavrusuna hayat veren anneler günü, bir günle sınırlı kalmamalıdır. Her gün anneler günü olarak bilinip kutlanmalıdır. Ancak o zaman belki annelerimizin hakkını az da olsa ödeyebiliriz” dedi.
 

YILIN ANNESİNE ÇİÇEK

Yapılan konuşmalar sonrasında katılımcılar hep birlikte kahvaltı yaptı. CHP Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı kahvaltıda yılın annesi Hanım Özdemir’e çiçek takdim edildi.
 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10