Yürütmenin durdurulması için mahkemeye başvurdu

Mustafa Ordu, önceki akşam saat 19.00’da ofisinde yaptığı basın açıklamasında Çerkezköy Belediyesi’nin aldığı 1445 ada ve çevresine ait plan tadilatı kararının durdurulması için mahkemey

Çerkezköy 15.05.2013 00:15:00 0
Yürütmenin durdurulması için mahkemeye başvurdu

 Çerkezköy Haber - Mustafa Ordu önceki akşam saat 19.00’da ofisinde basın açıklaması yaptı. Çerkezköy Belediye Meclisi’nde 1 Ocak tarihinde alınan 1445 ada ve çevrelerine ait imar planı kararının yanlış olduğunu ifade eden Ordu, konuyla ilgili yürütmenin durdurulması için Tekirdağ İdare Mahkemesi’ne gönderilmek üzere Çerkezköy Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimliğine dilekçe verdiklerini söyledi.

 

21 ARKADAŞI İLE BİRLİKTE İFADEYE ÇAĞIRILDI

3 yıl önce de spor kulübüne verilmek üzere yapılan işlemin yanlış olduğunu dile getirdiklerini ifade eden Ordu “Belediye başkanı çeşitli kanallarla açıklama yaparak bunu kabul etmedi. Ama şuanda 21 arkadaşı ile birlikte Çorlu Organize Şube’de ifadeye çağırılıyor. Bilmeden o arkadaşların bu örgüt içinde ismi geçiyor. Bizim kimse ile şahsi bir problemimiz yok. Yasalarımızda böyle bir uygulama yok. Bu işin bir de imar ayağı olacak” dedi.
 

ARKADAŞLARINI KURTARMAK İÇİNMİ KAT ARTIRIMI YAPACAK?

Belediyeye su borcu olanların borçlarının taksitlendirilmesi için Şubat ayında dilekçe verdiğini anımsatan Mustafa Ordu, Kızılpınar Belediyesi tarafından borçlara 10 taksit getirilirken, Çerkezköy Belediyesi tarafından su borçlarına 6 taksit getirilmesini eleştirdi. Çerkezköy’de denetim komisyonunun tespit ettiği usulsüzlüklerle ilgili de suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden Ordu, Ertem’in geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen belediye meclis toplantısında söylediği kat artırımı konusunda da şunları söyledi: “Belediye başkanı belli yerlerde kat artırımı yapacağını söyledi. 5 kat imarlı yerlerde 6 kat yapan arkadaşlarını kurtarmak için mi böyle bir uygulama yapacak?”
 

İKİNCİ BİR ŞANSI OLAMAZ

MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen ile ilgili de konuşan Ordu “Milletvekili Belen, ilçe yönetimini görevden aldırarak kendi siyasi intiharını yaptı. Onun milletvekilliği yasalar çerçevesindeki gün kadardır. İkinci bir şansı olmaz, olamaz” dedi. Diğer bazı siyasi parti milletvekillerinin köyleri ve Tekirdağ’ı dolaştığını ifade eden Ordu, Bülent Belen’e de kendisine oy veren seçmenlerin mutlu ve acılı günlerinde yanında olması önerisinde bulundu.
Tekirdağ büyükşehir belediyesi için de arkadaşları ile birlikte çalışmalara başladıklarını söyleyen Ordu “Büyükşehir için 10 sayfalık seçim beyannamemizi hazırladık. Çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi. Aday olup olmayacağı yönündeki soruya da cevap veren Ordu “Aday olup olmayacağımı söylemek için çok erken. Biz arkadaşlarımla birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Zamanı geldiğinde istişareler yaparak karar vereceğiz” dedi.
 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10