Nurullah Narin’de bilim fuarı açılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı ile Tübitak arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Tübitak’a yapılan müracaatların değerlendirilmesi sonucunda 1000 okulun projeleri ödüle layık görüldü. Tekirdağ?

Çerkezköy 15.05.2013 00:15:00 0
Nurullah Narin’de bilim fuarı açılıyor

 Çerkezköy Haber - Nurullah Narin Ortaokulu öğrencileri tarafından sunulan 33 proje Tübitak tarafından kabul edildi. 

 

BUGÜ AÇILACAK

MEB ile Tübitak arasında imzalanan protokol çerçevesinde 5.6.7 ve 8. Sınıflar arasında Tübitak Bilim Fuarı değerlendirmesinde ülke genelinde 1000 okulun projeleri kabul edildi. Projeleri kabul edilen okullar 15 ve 16 Mayıs günlerinde projelerinin sergileneceği 4006 Tübitak Bilim Fuarlarını açacaklar. Tekirdağ ilinde 9 okulun projeleri kabul edilerek fuar açmaya hak kazandı. İl genelinde projeleri kabul edilmiş 9 okuldan biri Çerkezköy Nurullah Narin Ortaokulu oldu. 33 projesi kabul edilmiş olan Nurullah Narin Ortaokulu, 15 ve 16 Mayıs günlerinde 33 projesinin yer alacağı Bilim Fuarını açacak.  Okul bahçesinde çadırlarda sergilenecek olan projelerin patenti Tübitak’a ait olacak. Tübitak bu patentlere karşılık Nurullah Narin Ortaokuluna 5000 TL ödeyecek.
 

TEŞEKKÜR EDİYORUM

Özverili çalışmaları nedeni ile öğrencilere, öğretmen ve velilere teşekkür eden Nurullah Narin Ortaokulu Müdürü Yılmaz Kırmızıgül, “Türkiye genelinde 1000 okul arasında yer almak bizlere onur vermiştir. 20013 yılında yapılmış olan Tübitak programına iştirak ederken başaramama duygularımıza rağmen değerlendirmeler sonrasında projelerimizin kabul edildiğini gördük. Bu başarı öğrenci, öğretmen ve veli dayanışmasının bir ürünüdür. Bir kere daha velilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi. 
 

AMAÇ PROJE ÜRETEBİLMEK

Tübitak’ın bu programına katılmakla, bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesi, bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi, araştırma tekniklerinin, bilimsel raporlamanın ve bilimsel sunum becerilerinin tabana yayılması, öğrencilere bilimsel proje yapma ve paylaşma konusunda imkânlar sağlanmasını amaçladıklarını belirten Nurullah Narin Ortaokulu Müdürü Yılmaz Kırmızıgül “Bu proje ile ayrıca soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimin nasıl kullanılacağının öğrenilmesi sağlanmaktadır” dedi.
 

33 PROJEYLE KATILDI

Nurullah Narin Ortaokulunun, Tübitak tarafından kabul edilen projeleri şu şekilde sıralandı: Notaların Rengi, Güneş Paneli, Anti Deprem Evi, Akıllı Posta Kutusu, Hareket Eden Çöp Kovası, Işıklı Terlik, Güneş-Dünya ve Ay, Denizaltı, Uzay ile İlgili kavram Yanılgıları, Su kaynaklarımız Tükeniyor, Buzlar Ülkesine Yolculuk, Meleklerden Fısıltılar, Eğlenceli Matematik Oyunları, Işıklı Kümeler, Geleceğin Okurları, Değerlerimiz ve Türkiye’miz, Kıtaları Keşfediyorum, Dil Kirlenmesi, Sözcük Oyunu, Görünmez Mürekkep, Toprağımızı Zehirlemeyelim, Pillerin Bitkiye Verdiği Zarar, Hangi Aileler Ne Tür Ceza Veriyor, Istanca dağlarında Yemek daha Geç Pişer, Leylekleri Gelecek Nesillerde Görebilsin, Şişemetik, Ergene Öldü Öldürüyor, Temizlik Jeepi, Işıklı harita, Aile Büyüğümüz Televizyon, Ezan Çiçeği, Gözün Görme Sistemi, Ülkemizi Ne Kadar Seviyoruz.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10