Asıl engel gönüllerdeki sevgisizliktir

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla bir açıklama yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, biyolojik engellerin kişilerin kaliteli bir hayat sürmesinde engel arz etmediğini ifade ederek ''Bu bilinçle Ã?

Çerkezköy 15.05.2013 00:15:00 0
Asıl engel gönüllerdeki sevgisizliktir

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Engelliler Haftası dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Herkesin birer engelli adayı olduğunu vurgulayan Ertem, bu nedenle engelli vatandaşlara hak ettikleri saygıyı göstermenin herkesin sosyal sorumluluğu olduğunu belirtti.

 

''HEPİMİZİN GÖREVİ''

Engelli vatandaşlara her türlü konuda yardımcı olunması gerektiğini ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, herkesin kaliteli bir hayat sürmeye hakkı olduğunu ifade ederekk ''Allah katında her insan fiziki olarak eşittir. Bu nedenle de herkes eşit haklara sahiptir. Kimse bir diğer kişiden üstün değildir. Bundan dolayıdır ki engelsiz veya engelli her ne şekilde olursa olsun kalbinde Mevlana Celaleddin Rumi'nin dediği gibi 'Yaradılanı sev yaradandan ötürü' anlayışına sahip olanların ilk görevi karşısındakilere saygı duymasıdır'' diye konuştu.
 

''SAYGI DUYDUKÇA, ÇÖZÜM BULUNUR''

Saygı duydukça, dertlere ortak olmanın da öğrenildiğini ifade eden Ertem “Saygı duydukça, karşımızdakileri dinlemeyi öğreniriz. Dinledikçe sıkıntılarını paylaşırız. Paylaştıkça üretiriz,  çözüm buluruz ve tüm bunların neticesinde de hayatı paylaşırız. İnsan olarak da en asli vazifelerimizden biri, birbirlerimizin dertlerini paylaşarak birlikte çözüm bulmaktır. Bizler de Çerkezköy Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırabilmek ve dertlerini paylaşarak çözüm bulmak amacıyla çeşitli noktalara engelli rampaları ve görme engelliler için sarı iz bantı yaptık” dedi.
 

EN BÜYÜK MUTLULUKLARIMIZDAN BİRİSİ

En büyük mutluluklarından birinin Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Engelliler Yaşam Evi'ni Çerkezköy’e kazandırmak olduğunu söyleyen Ertem “İçerisinde bulunan havuzuyla engelli vatandaşların fizik tedavilerine yardımcı olacak, kimsesiz engelli kardeşlerimizin- evlatlarımızın konaklayabileceği, her türlü sosyal aktiviteyi yapabileceği altı katlı binamızın açılışı ile Engelliler Haftası'nı en güzel bir şekilde kutlayacağız. Asıl engelin gönüllerde var olan sevgisizlik olduğunu belirtiyor, başta engelli kardeşlerimiz, çocuklarımız olmak üzere herkesin sevgi ve mutluluk dolu bir Engelliler Haftası geçirmesini temenni ediyorum'' ifadelerini kullandı.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10