Tarım ürünleri üretimi daha fazla desteklenmeli

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla kamu kurum temsilcisi, banka şube müdürleri ve personeli Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu’nu ziyaret etti. Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Has

Çerkezköy 15.05.2013 00:16:00 0
Tarım ürünleri üretimi daha fazla desteklenmeli

 Çerkezköy Haber – Dünyada 76 ülkede kutlanan 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeni ile Çerkezköy Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Demirbağ ve banka şube müdürleri Çerkezköy Ziraat Odası’nı ziyaret etti.

 

YÖNETİM KURULU KARŞILADI

Dün saat 14.00’da Çerkezköy Ziraat Odası Başkanlığı’nı ziyaret eden Çerkezköy Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Demirbağ, Çerkezköy Yapı Kredi Bankası İstanbul Avrupa SMS Banking Center Temsilcisi Erkan Gürpınar, Çerkezköy Şekerbank Şube Müdürü Esra Yalçın, Çerkezköy Ziraat Bankası Müdürü Erol Dede’yi Başkan Hasan Toprak, Yönetim Kurulu Üyeleri Yılmaz Mirza, Erdoğan Çavuş, Esat Bozkaya, Nadi Atar, Ahmet Çelebi, Nurettin İster,  Ali Çolakoğlu, Mülayim Ürkmez, Gökhan Babacan, Bülent Çavuş, Remzi Mert, Osman Dal ve Ertürk Çamurlu karşıladı.
 

ÜRETİMDE DÜŞÜŞLER YAŞANIYOR

Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak dünya ve Türkiye’de her geçen gün büyük bir oranda düşüş görülen tarım ürünleri üretiminin devlet tarafından desteklenmediği takdirde gelecek yıllarda bunun sıkıntılar oluşturacağına dikkat çekti. Hasan Toprak “İnsanın var olduğu günden zamanımıza kadar geçen süre zarfında var olan tarım üretimi maalesef ki kaderine terk edilmiş bir durumda. Sabah kalktığımızda yediğimiz ekmek, gün boyu atıştırdığımız bisküvi gibi ürünler insanlığın olmazsa olmazlarındandır. Buna rağmen hem dünyada hem de ülkemizde düşüşe geçen tarım ürünleri üretimi, gelecek açısından zor günlerin habercisidir. Devlet önlem bakımından gerektiği şekilde destekleme yapmak durumundadır” dedi.
 

ALLAH’TAN BEKLİYORUZ

Hafif de olsa yağan yağmurun çiftçiye ikinci bir bayram yaşattığını ifade eden Hasan Toprak “Uzun zamandır yağmayan yağmur, nihayet az da olsa yağarak çiftçimizin yüzünü güldürdü. Kurumaya yüz tutmuş mahsul, inşallah bu yağmur sonucunda kendine gelir. Artık biz yardım ve desteği devletten değil Allah’tan bekliyoruz” şeklinde konuştu.
 

FARK ÖDEMELERİ 20 MAYIS’TA

Bu yıl yapılması planlanan buğday fark ödemelerinin 20 Mayıs’a yapılacağını sözlerine ekleyen Hasan Toprak “Buğday ve mısır fark ödemelerinin 20 Mayıs’ta yapılacak. Buğday fark ödemesi kilogram başına 5 kuruş, mısır için ise 24 kuruş olarak tespit edildi. Çiftçilerimiz bu farklarını önümüzdeki pazartesi alabilirler” dedi.
 

ÜLKE ORTALAMASININ İKİ KATI

Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu ziyaretine katılan Çerkezköy Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Demirbağ da, devletin elinde olan imkânlar nispetinde çiftçilere destek olduğunu ifade ederek “Çiftçilerimizin desteklenmesinde devletimiz imkânlarını zorluyor. Buğday altı kez ilaçlanıyor. Tekirdağ’da buğday yetiştirmek hakikaten zor bir uğraş.  Çocuk bakımı derecesinde hassas ve zor.  Adeta stratejik bir ürün. Buna rağmen 80 bin dekar buğday ekinimiz bulunuyor.  Ekili mısır ise 40 bin dekardır. Sulu tarım yapılmamasına rağmen, Tekirdağ buğday üretiminde Türkiye ortalamasının iki katı ürün alabiliyor. Gerek çiftçilerimiz, gerekse bizler yapılacak olanın en güzelini yaptığımıza inanıyorum. Bu vesile ile bütün Çiftçilerimizin gününü kutluyorum” dedi.
 

İŞBİRLİĞİMİZİ GELİŞTİREBİLİRİZ

Ziraat Bankası Çerkezköy Şubesi Müdürü Erol Dede de, bankalarının adının ziraat, amblemlerinin ise başak olmasının çok şey ifade ettiğine dikkat çekerek “Bankamızın çiftçilerimizle yıllardan öncesinden başlayan bir işbirliği var. Bu gün dahi düşük kredilerle çiftçilerimize destek olmaya devam ediyoruz. Çiftçilerimizle bir araya gelip gelecekte neler yapabileceğimiz konuşabiliriz. Biz elimizden gelen desteği yapmaya her zaman hazırız.” Diye konuştu.
 

DESTEĞE HAZIRIZ

Şekerbank Şube Müdürü Esra Yalçın da geçen yıllarda çiftçilerle sıkı ilişkiler içerisinde olduklarını belirterek “Çiftçilerimizle aramızda var olan bağlarımızın daha çok pekiştirilmesini düşünüyoruz. Bankamız 2006 yılından beri değişik kampanyalarla çiftçilerimize destek olmaya devam ediyor. Köylerimizde devam eden ziraat kredilerimizi sürdürüyoruz. Biz üretim yapan çiftçilerimizi önceden olduğu gibi şimdi de önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.
 

ÇALIŞMA PROGRAMIMIZDA VAR

Çiftçilerin gününü kutlayan YapıKredi Bankası İstanbul Avrupa SMS Banking Center temsilcisi Erkan Gürpınar da “Çiftçilerimizden almış olduğumuz talepleri değerlendiriyoruz. Çiftçilerimizle çalışma programlarımız bulunuyor. Her kesime olduğu gibi çiftçilerimize yönelik de kolaylıklar sunuyoruz. Her zaman iç içe olduğumuz çiftçilerimizin gününü kutluyor ürünlerinin bereketli olmasını diliyorum” dedi.
 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10