Tarih kitapları değişiyor

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, 'Bizi birleştirmesi beklenen ama tam tersi zaman zaman bizi ayıran ifadelerin bu kitaplardan temizlenmesi ve bütün millete hitap edecek” diyerek, bütün milletin başarılarınÄ

15.05.2013 20:17:00 0
Tarih kitapları değişiyor

 Çerkezköy Haber - Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi'nde yapılan Avrasya Türk Dili Ve Tarihi Eğitimi Uluslararası Sempozyumu'na katılan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı Talim Terbiye Kurulu'nun tarih kitaplarında bazı değişiklikler yapmak için çalışma içerisinde olduğunu söyledi. Avcı “Talim Terbiye Kurulu bütün tarih eğitimi konusunda çok köklü, yeniden çalışma içerisindedir. Tarih kitapları elden geçirilecek” dedi.

 

TALİM TERBİYE KURULU ÇALIŞMA İÇERİSİNDE

Avcı, insanları birleştirmesi beklenen ama tam tersi zaman zaman insanları ayıran ifadelerin bu kitaplardan temizlenmesi ve bütün millete hitap edecek, bütün milletin başarılarını ihtiva edecek kitapların yazımı konusunda Talim Terbiye Kurulu’nun kapsamlı çalışma içerisinde olduğunu ifade etti. Sempozyumun ardından çıkışta gazetecilerin bu konudaki sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarih kitaplarında ne tür bir düzenleme yapılacağı sorusuna şöyle cevap verdi. “Madde madde sayamam ama bütün tarih kitapları tek tek elden geçiriliyor. Her düzeydeki tarih kitapları, bir bütünlük içerisinde birbirini tamamlayacak bir anlayışla yeniden hazırlanıyor” dedi.
 

Haber / Sevim BOZKURT

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10