Teknik Temas Programı İkinci Kısım Venedik Programı tamamlandı

TRAKYAKENT Belediyeler Birliği 2013 yılı Teknik Araştırma Programı ikinci kısım araştırma programı İtalya'nın Venedik şehrinde gerçekleşti. Venedik’te gerçekleşen programda Venedik Belediye Başk

Bölgede Gündem 15.05.2013 20:18:00 0
Teknik Temas Programı İkinci Kısım Venedik Programı tamamlandı

 ZORLUKLARA KARŞI ŞEHİRLER HAZIR OLMALI

Toplantının açılış konuşmasında Venedik Belediye Başkanı Giorgio Orsoni, Venedik Şehrini kısaca tanıttıktan sonra “Türkiye’den bir heyeti bugün aramızda görmek bizim için onur verici, geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Türkiye ile yüksek düzeyde ilişkilerimiz bulunmaktadır. Sizler vasıtası ile Türkiye’den toplantı öncesinde gelen yazılı işbirliği teklifleriniz bizi memnun etti. Sağlam işbirliği olanaklarına sahip ve güzel ortaklıklar kurulabilecek değerleriniz var. Venedik Bölgesi şehirleri, yerel yönetimleri büyüklük, sosyal, ekonomik ve kültürel değerleri ile Türkiye’ye en yakın Avrupa Ülkelerinden biridir. Farklı eş yönetim yöneticileriyle gerçekleştirdiğiniz bu çalışmalar bizim tarafımızda takdirle karşılanmıştır. Çünkü şehirlerarası bağlantılar çok önemlidir. Bu nedenle olası karşılaşılacak zorluklara karşı şehirler hazır olmak zorundadır. Bundan dolayı sizlerle yapılacak çalışmalara hazırız’’ dedi.
 
MARKALAR ÜRETEREK KENDİNİ İSPAT ETTİ
Konuşmacılardan sonra söz alan İtalya Venedik Fahri Konsolosu Filippo Olivetti “II. Dünya savaşından sonra İtalya ekonomik bakımdan hızlı bir ilerleme göstererek Endüstrileşmiş ülkeler arasındaki yerini almış ve kalkınmış ekonomiler arasında markalar üreterek kendisini ispat etmeyi bilmiştir. Bizler de işbirlikleri için açığız özellikle yerel yöneticilerin yerel ekonomiyi canlandırmak için işadamlarına destek olması bizler için önemlidir. Bizler buna inanıyoruz. Onun için ziyaretiniz değerli ve önemlidir’’ dedi.
 
Haber / Sevim BOZKURT

0282 726 91 91
0282 747 65 10