“Kazanmadan ölmek de yok, dönmek de yok”

Yapılan toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç alınamayınca Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi üyeleri önceki gün yeniden meydana indi. Türk Metal Sendikası üyeleri, kendilerine MESS tarafın

Çerkezköy 17.05.2013 01:25:00 0
“Kazanmadan ölmek de yok, dönmek de yok”

  “DOĞRU İLE YANLIŞ ORTAYA ÇIKMIŞTIR”

İnsanca yaşamak ve insanca çalışmak için mücadele verdiklerini ifade eden Koçak “Biz, sendikamıza inandık. Sendikamız bize inandı. Kenetlendik, birleştik, tek bilek ve tek yürek olduk. Şimdi de tek yumruğuz. Ve insanca yaşamak, insanca çalışmak için mücadele bayrağımızı açtık. Bayrağımız, her yerde her zaman dalgalanacak. Mess patronları, insanca yaşamaya, insanca çalışmaya evet diyene kadar dalgalanacak. Bu sözleşme dönemi, bizim için bir aynadır. Artık bu aynada güzel ile çirkin ortaya çıkmıştır” dedi.
 

“BİZİ 1.14’E İKNA ETMEYE ÇALIŞMASIN”

Bu mücadeleye 4 ay önce başladıklarını ifade eden Koçak “Mess patronlarına karşı mücadelemiz devam ediyor. Bizler metal işçileri olarak karar verdik. Biz, üretelim, kazandıralım, kazanalım diyoruz. Biz, insanca yaşama diyoruz. Biz, insanca çalışma diyoruz. Biz, köleliğe hayır diyoruz. İşte bu nedenle, biz, sonuna kadar mücadele diyoruz. Pazara kadar değil, mezara kadar bu mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.
 

“BİZ METAL İŞÇİLERİYİZ”

Kibrit kutusundan yapılmış bir sendika olmadıklarını belirten  Koçak “Biz, başkaları  gibi böylesine önemli bir sürece seyirci kalmayız. Biz, dedikodu kazanları kaynatmayız. Provokasyon çeteleri kurup, emekçilerin emek ve ekmek davasını sabote edenlerden değiliz..
Biz fabrikaları yıkanlardan, yakanlardan değiliz..Biz türk metal ve metal işçileriyiz. Biz, adam gibi çalışmayı da, kazandırmayı da ve payımızı almayı da biliriz. Bu süreçte sonucu biz tayin ederiz. Bugüne kadar, işçilerin ve sendikaların her türlü demokratik ve haklı mücadelesinde yanında olduk. Nerede ezilen varsa, aslanlar gibi ezenin karşısında durduk. Şimdi de metal işçileri için meydanlara çıktık. Biz, yarım asırlık bir çınarız. Bu çınarın yaprakları, birlik ile, beraberlik ile beslendi. Bu çınarın gövdesi, mücadele ile büyüdü” ifadelerini kullandı. Davul zurna eşliğinde ve düdük çalarak MESS’i protesto eden binlerce metal işçisi programın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10