Veliköylüler İngilizceyi evinde öğrenecek

İnternet ve Bilişim Teknolojilerinin hızlı gelişiminin, dünyayı saran bir iletişim ağı oluşturduğunu söyleyen Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, “Bu küresel iletişim ağı bilimsel araÅ

Çerkezköy 17.05.2013 01:26:00 0
Veliköylüler İngilizceyi evinde öğrenecek

 Çerkezköy Haber - Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Pumkin Online English Learning for Children öğretim servisi işbirliği ile gerçekleştirilecek olan proje ile Veliköy’de İngilizce bilmeyen çocuğun kalmayacağını söyledi. 

 

HEDEF KİTLE 3–10 YAŞ GRUBU

“Veliköy Belediyesi İngilizceyi evinize getiriyor” projesi ile 3-10 yaş grubunda bulunan çocuklara İngilizce öğretmeyi amaçladıklarını belirten Hanifi Belindir, “Ülke olarak çözemediğimiz sorunlardan biri de İngilizce öğretimi. Ne yaparsak yapalım, İngilizce konuşamıyoruz. Çünkü İngilizce, Türkçe’den farklı bir dil grubunda yer almaktadır. Ayrıca insanımızın pratik yapma şansı da yok” dedi. 3-10 yaş grubuna yönelik dünyanın ileri gelen Online İngilizce öğretim servislerinden olan Pumkin Online English Learning for Children ile çocuklara İngilizce eğitim verileceğini kaydeden Belindir, “Amacımız, Avrupa dillerini konuşan çocuklarda bulunan doğal altyapının küçük yaştaki çocuklarımızda da oluşturulmasını sağlamaktır” ifadelerini kullandı. 
 

PROJE 5 BÖLÜM VE TOPLAM 100 DERS SAATİNDEN OLUŞUYOR

Bu proje ile ileri seviye İngilizce öğrenmeye başlayan çocukların diğer ülke çocukları ile aynı alt yapıya sahip olacağına vurgu yapan Başkan Belindir, “Çocuklarımız, öğrendiklerini hemen telaffuz etme eğiliminde oldukları için, pratik yapmakta zorlanıyorlar. 3–10 yaş grubu için online İngilizce öğrenme platformudur. 5 bölüm ve toplam 100 ders saatinden oluşmaktadır. 750 animasyonlu aktivite, 80 öğretici video ve 10 şarkı içermektedir. Her aktivitenin sonunda bulunan oyunlardan toplanan puanlarla, hayvan koleksiyonu oluşturma olanağı sunulmaktadır. İngilizce bilmeyen veliler de “Türkçe Veli Kullanım Kılavuzu” ile basit bir şekilde çocuğuna yardımcı olabilmektedir.” açıklamalarında bulundu.
 

İNGİLİZCE ERKEN YAŞLARDA ÖĞRENİLİR

Türkiye’de küçük yaşta İngilizce öğretimi konusunda yetişmiş öğretmen sayısının çok sınırlı olduğunu ifade eden Başkan Hanifi belindir, “Özel İngilizce öğretmenlerinin ders saati ücreti eğer Türk ise 100 TL, yabancı ise 100 Dolar üzerinden hesaplanıyor. Uzun yıllar sonra çocuklarımızın “Bu yaştan sonra öğrenilmiyor” dememeleri için, İngilizce ile erkenden tanıştırılmaları gerekmektedir. Böylece, oyunlar, video ve animasyon ve şarkılarla öğrenecekleri yabancı dili, yaşamı boyunca zevkle kullanacaklardır” dedi.
 

500 TEMEL KELİME ÖĞRENECEKLER

3–10 yaş grubu çocuklar için İngilizce grameri harmanlayabilecekleri 500 temel kelime ve kalıp cümle ile konuşulanı anlamaya yönelik kalıcı bir altyapı sağladığını söyleyen Belindir, “İngilizcenin ortalama 850 kelime ile konuşulduğu düşünülürse, bu yaşta 500 kelime ve kalıp cümleden oluşan kalıcı altyapının değeri ortadadır.” dedi. Proje kapsamında başarılı öğrencilerin öğretim servisi tarafından tespit edileceğini söyleyen Başkan Belindir, “Başvurular başladı. Belediyemize başvuran ailelere bir referans numarası vereceğiz. Aileler bu referans numarası sayesinde evlerinden online eğitime bağlanarak İngilizce öğrenebilecek. Projede başarılı olan öğrencilere ise Veliköy Belediyesi tarafından sertifika verilecek” dedi. 
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10