Genç Bayanlarda şampiyon ÇTSO Lisesi oldu

19 Mayıs Liselerarası Gençlik Kupası Genç Bayanlar Voleybol İlçe Birinciliği turnuvası oynanan final karşılaşmasının ardından tamamlandı. Final karşılaşmasında Kapaklı Çok Programlı Lis

17.05.2013 18:16:00 0
Genç Bayanlarda şampiyon ÇTSO Lisesi oldu

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Genç Bayanlar Voleybol Takımı şampiyon oldu.

 

İLK SETİ KAZANDI

Bir süredir Gülerçin Koleji Spor Salonu’nda devam eden 19 Mayıs Liselerarası Gençlik Kupası Genç Bayanlar Voleybol İlçe Birinciliği turnuvasında ilk olarak üçüncülük karşılaşması oynandı. Yarı final karşılaşmasında rakiplerine mağlup olan Hacı Fahri Zümbül Kız Meslek Lisesi Genç Bayanlar Voleybol Takımı ile Kızılpınar Anadolu Lisesi Genç Bayanlar Voleybol Takımı karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın başlaması ile birlikte Hacı Fahri Zümbül Kız Meslek Lisesi Genç Bayanlar Voleybol Takımı etkili bir oyun ortaya koydu. İlk dakikalar karşılıklı sayılarla geçildi. İlerleyen dakikalara doğru oyunda hakimiyeti eline alan Hacı Fahri Zümbül Kız Meslek Lisesi Genç Bayanlar Voleybol Takımı rahat sayılar buldu. Rakibi karşısında savunmada etkili olamayan Kızılpınar Anadolu Lisesi Genç Bayanlar Voleybol Takımı rakibinin hatalarından kazandığı sayılarla ayakta durmaya çalıştı. 20’li sayılara farklı önde giren Hacı Fahri Zümbül Kız Meslek Lisesi Genç Bayanlar Voleybol Takımı ilk seti kazanmasını bildi.
 

FARK İKİYE ÇIKTI

İkinci setin ilk bölümlerinde her iki ekipte kontrollü bir mücadele sergiledi. Karşılıklı sayılarla geçilen ilk bölümlerinde daha az hata yapan Hacı Fahri Zümbül Kız Meslek Lisesi Genç Bayanlar Voleybol Takımı üstünlüğü eline aldı. Kızılpınar Anadolu Lisesi Genç Bayanlar Voleybol Takımı ise ilk sete nazaran daha iyi bir oyun ortaya koydu.
Rakibin hücumda ve savunmada hatalarını değerlendiren Hacı Fahri Zümbül Kız Meslek Lisesi Genç Bayanlar Voleybol Takımı farkı açmasını bildi. Rakibinin servislerini karşılamakta zorlanan Kızılpınar Anadolu Lisesi Genç Bayanlar Voleybol Takımı farkın açılması ile birlikte oyun disiplininden koptu. Üst üste sayılar bulmaya devam eden Hacı Fahri Zümbül Kız Meslek Lisesi Genç Bayanlar Voleybol Takımı 20’li sayılarda farkı artırdı. Setin sonlarında rahat bir oyun ortaya koyan Hacı Fahri Zümbül Kız Meslek Lisesi Genç Bayanlar Voleybol Takımı seti kazanarak skoru 2-0 yaptı.
 

BU SETİ DE RAHAT KAZANDI

Karşılaşmanın üçüncü setinin ilk dakikalarında rahat bir oyun sergileyen Hacı Fahri Zümbül Kız Meslek Lisesi Genç Bayanlar Voleybol Takımı sayılar bulmaya devam etti. Servislerde ve hücumda maç boyunca etkili olan Hacı Fahri Zümbül Kız Meslek Lisesi Genç Bayanlar Voleybol Takımı rakibi Kızılpınar Anadolu Lisesi Genç Bayanlar Voleybol Takımına kolay sayı şansı tanımadı. Üst üste sayılar bularak aradaki sayı farkını tekrar açmayı başaran Hacı Fahri Zümbül Kız Meslek Lisesi Genç Bayanlar Voleybol Takımı farkı kalan dakikalarda çift hanelere çıkardı. Kalan dakikalarda üstünlüğünü devam ettiren Hacı Fahri Zümbül Kız Meslek Lisesi Genç Bayanlar Voleybol Takımı seti 25-15 kazanarak karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı. Bu galibiyet ile birlikte Hacı Fahri Zümbül Kız Meslek Lisesi Genç Bayanlar Voleybol Takımı turnuvayı üçüncü olarak tamamladı.
 

FİNAL MAÇI 14.00’DE BAŞLADI

Final karşılaşması ise saat 14.00’de Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Genç Bayanlar Voleybol Takımı ile Kapaklı Çok Programlı Lisesi Genç Bayanlar Voleybol Takımı karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın ilk setinde müthiş bir çekişme yaşandı. İlk dakikalarda Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Genç Bayanlar Voleybol Takımı file üstünden bulduğu sayılarla ilk dakikalarda farkı açmasını bildi. Çabuk toparlanan Kapaklı Çok Programlı Lisesi Genç Bayanlar Voleybol Takımı savunmada iyi bir oyun ortaya koyarak rakibinin hataları ile farkı indirmeye çalıştı.
 

İLK SETİ KAZANDI

Müthiş bir çekişmenin yaşandığı karşılaşmanın ilk setinin ilerleyen bölümlerinde Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Genç Bayanlar Voleybol Takımı 20’li sayılara dört sayılık üstünlükle girdi. Kapaklı Çok Programlı Lisesi Genç Bayanlar Voleybol Takımı ise oyun disiplininden kopmayarak farkı indirmeye çalıştı. Rakibine göre kalan dakikalarda daha az hata yapan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Genç Bayanlar Voleybol Takımı seti 25-21 kazanarak durumu 1-0 yaptı.
 

SIK SIK HATA YAPTI

İlk seti 4 sayı farkla önde tamamlayan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Genç Bayanlar Voleybol Takımı karşılaşmanın ikinci setinde de üstünlüğünü sürdürdü. Karşılaşmada 1-0 mağlup duruma düşmesine rağmen çabuk toparlanan ÇTSO Lisesi Genç Bayanlar Voleybol Takımı üst üste altı sayı bularak skoru 6-1 yaptı. Oyun disiplininden kopmamaya çalışan Kapaklı Çok Programlı Lisesi Genç Bayanlar Voleybol Takımı mola aldı. Molanın ardından da toparlanamayan Kapaklı Çok Programlı Lisesi Genç Bayanlar Voleybol Takımı kalan dakikalarda sık sık hatalar yaptı.
 

SETİ RAHAT KAZANDI

Kapaklı Çok Programlı Lisesi Genç Bayanlar Voleybol Takımı oyunun kalan bölümlerinde maça ortak olamadı. İlk teknik molayı ve ikinci teknik molayı çok rahat geçen Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Genç Bayanlar Voleybol Takımı 20’li sayılara 20-6’lık üstünlük ile girdi. Kalan dakikalarda rakibine iki sayı imkanı veren Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Genç Bayanlar Voleybol Takımı seti 25-8 kazanarak skoru 2-0 yaptı.
 

RAKİBİN OYUN DİRENCİ KIRILDI

İlk iki setin ardından Kapaklı Çok Programlı Lisesi Genç Bayanlar Voleybol Takımı’nın direnci kırıldı. Rakibinin direncinin kırılmasını çok iyi değerlendiren Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Genç Bayanlar Voleybol Takımı oyunda kontrolü tamamen eline aldı. Üçüncü setin ilk teknik molasını Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Genç Bayanlar Voleybol Takımı’nın 8-2’lik üstünlüğü ile girildi. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Genç Bayanlar Voleybol Takımı’nın etkili oyununa Kapaklı Çok Programlı Lisesi Genç Bayanlar Voleybol Takımı aynı şekilde karşılık veremedi. ÇTSO Lisesi Genç Bayanlar Voleybol Takımı ikinci teknik molayı da 16-5 önde tamamladı.
 

ŞAMPİYONLUK 3-0’LA GELDİ

Setin kalan bölümlerinde her iki takımda sayılar bulmaya çalıştı. Farkın vermiş olduğu rahatlıkla ÇTSO Lisesi Genç Bayanlar Voleybol Takımı oynayamayan oyuncularına şans verdi. Sayı bulmakta zorlanan ve sık sık hata yapan Kapaklı Çok Programlı Lisesi Genç Bayanlar Voleybol Takımı oyun disiplininden tamamen koptu. 20’li sayılara gelindiğinde farkı 15 sayıya çıkaran Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Genç Bayanlar Voleybol Takımı karşılaşmadan da 3-0’lık skor ile galip ayrıldı. Bu galibiyet ile birlikte Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Genç Bayanlar Voleybol Takımı 19 Mayıs Liselerarası Gençlik Kupası Genç Bayanlar Voleybol İlçe Birinciliğini kazandı.
 

Haber/Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10