“19 Mayıs, tam bağımsızlık ruhunun canlandığı tarihtir”

Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan ve ilçe yönetimi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Rağbet Erol ve ilçe yönetimi

Çerkezköy 19.05.2013 22:25:00 0
“19 Mayıs, tam bağımsızlık ruhunun canlandığı tarihtir”

 ANKARA’YA GİTTİLER

Yola çıkmadan önce basın açıklaması yapan ADD Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, “Bu yıl 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Atatürk devrimine karşı yaşanmakta olan süreç nedeniyle, ülkemiz için çok hazin bir noktada karşılıyoruz.Süreç bu şekilde devam ederse,çok daha feci bir duruma sürükleneceğini görüyoruz” dedi.

“TERÖRE VE BÖLÜCÜLÜĞE TESLİMİYET OLMAZ”
 ADD Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan “Devrim karşıtları bugün çabalarını T.C. Anayasası’nın değişmez maddelerini hiçe sayarak, ‘yeni bir anayasa kurgusu’ etrafında yürütmektedir. Yeni anayasa çalışmalarında gözlemlediğimiz temel amaç, Sevr’in ve bu gün ABD’nin dayattığı ‘Büyük Ortadoğu Projesinin (BOP) bir uygulaması olarak, Türkiye’nin parçalanması, Cumhuriyetimizin kazanımlarının yok edilmesi ve tek adam diktatörlüğünün oluşturulmasıdır. Devrim karşıtlarının kullandığı, ‘Anneler ağlamasın’ ve ‘Barış olsun’ gibi masum söylemler, milletimizin acılarını sömürme amaçlıdır. Türk milletinin yaşadığı terör acısının çaresi ‘terör ve bölücülüğe’ teslimiyet olamaz” dedi.

“PARÇALANMANIN ÖNÜNÜ AÇACAK”
Demokratik çözüm sürecinden kaygı duyduklarını da ifade eden Orhan, “Bu program barış programı değil, Ortadoğu’da çıkarılacak yeni savaşlar için emperyalizmin dayattığı programdır. Anayasanın devlet yapısına ilişkin hükümlerini ortadan kaldırmak, bölgesel özerklik yaratmak, demokratik çözüm getirmek yerine parçalanmanın önünü açacaktır. Sonuç olarak, vatanımız, cumhuriyetimiz ve ulusumuzun birliği tehlikededir. Halkımız bu tehlikeyi görmekte ve önleme kararlılığını göstermektedir. Vatanımızı bölecek, ulusumuzu birbirine düşürecek ‘ yeni anayasa’ oyununa dur demek, tam bağımsızlık meşalesini yeniden yakmak, T.C.’ye sahip çıkmak, Atamızı anmak ve bayrağımızı kutlamak için halkımızla birlikte ‘Vatan, Cumhuriyet ve Emek Birliği buluşmasında Ankara Sıhhiye alanında birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu göstereceğiz” dedi.

SONUNA KADAR SAVUNUCUSU OLACAĞIZ
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Rağbet Erol da Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimlerinin sonuna kadar savunucusu olmaya kararlı olduklarını ifade etti. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Eski Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan’ın da 2009 yılında 19 Mayıs’ta son yolculuğuna uğurlandığını ifade eden Erol, Türkan Saylan’a da Allah’tan rahmet diledi. Ankara’ya giden heyet, törenlerin ardından Anıtkabir’i de ziyaret edecek.

Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10