Vatan, bizlere emanet edilmiş paha biçilmez bir hazinedir

Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 94. yıldönümünde 19 Mayıs Ulusal Egemenlik Gençlik ve Spor Bayramı Çerkezköy’de coşkulu

Çerkezköy 19.05.2013 22:25:00 0
Vatan, bizlere emanet edilmiş paha biçilmez bir hazinedir

 Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen kutlamalar saat 10.00’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal, 19 Mayıs’ın, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olduğunu söyledi.

 

“BU GÜNÜ GENÇLERİMİZE ARMAĞAN ETMİŞTİR”

Atatürk’ün 19 Mayıs’ta milli duygular içersinde Samsun’da attığı ilk adımın, Türk milletinin bağımsızlığını kazanmada ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adım olduğunu ifade eden Aysal “Türk milletinin, vatanı ve değerleri için verdiği onurlu mücadelenin adı olan 19 Mayıs’ın 94’üncü yıldönümünde mutluluk ve heyecanı içersindeyiz. Geçmişini, tarihini, kültürünü bilen özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. Bu bilinçle 19 Mayıs 1919’da ilk bağımsızlık ateşini yakalan Atatürk, yapmış olduğu çalışmalar ve gerçekleştirdiği kongreler ile Kurtuluş Savaşını ona inanan milleti ile birlikte sürdürmüş, kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için gençlere olan güveni sebebiyle de bu günü gençlerimize armağan etmiştir” diye konuştu.
 

“HEPİMİZİN GÖREVİ OLMALIDIR”

Atalarımızın bu milletin geçmişi, gençlerin ise geleceği olduğunu söyleyen Aysal “Gençlere değer veren, onları iyi şekilde yetiştirecek, kişilikli ve özverili kuşaklar olarak yarınlarına hazırlayan milletler, geleceğe huzur ve güvenle bakabilirler. Gençlerimize düşen en büyük görev ise; bu kutsal vatan topraklarını tertemiz bir şekilde gelecek nesillere teslim etmektir. Vatan, bizlere emanet edilmiş paha biçilmez bir hazinedir. Bu emaneti güzellikleriyle, milli ve manevi zenginlikleriyle gelecek kuşaklara teslim etmek tüm gençlerimizin en başta gelen görev ve sorumluluğudur. Yarının yetişkinleri olan gençlerimize; mutlu, huzurlu ve donanımlı olmaları için her türlü desteğin verilmesi, iyi yetişmeleri konusunda önlerine çıkan sorunların giderilmesi hepimizin görevi olmalıdır” ifadelerini kullandı.
 

GENÇLERE DE SESLENDİ

Gençlere de seslenen Aysal “Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak sizler, her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan sevgi, barış ve hoşgörü anlayışı içindi tüm sorunların üstesinden geleceksiniz. Birlik içinde hareket ederek, geleceğin lider ülkesi Türkiye’yi daha güçlü bir hale getirerek, Türkiye Cumhuriyetini omuzlarında yükselteceksiniz. Biliyoruz ki sizler, Türk milletinin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Yarınları sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde, nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak yetişmeniz için bizler elimizden gelenin en iyisin yapmaya çalışıyoruz. Sizlerin de ‘Vatanı en çok seven, görevini en iyi yapandır’ sözünü rehber edinerek çok çalışıp, ilerde şahsınıza verilecek olan görevi en iyi şekilde yapacağınızdan asla şüphemiz yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyor, cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.
 

GENÇLİĞE HİTABE OKUNDU

Metin Aysal’ın konuşmasının ardından Türk Tekstil Vakfı ve Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerinden Fatma Sezer “19 Mayıs”, Hacı Fahri Zümbül Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerinden Funda Mugan ise “Mustafa Kemal’in Kağnısı” adlı şiirleri okudu. Hacı Fahri Zümbül Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi Aslı Demir’in Nutuk şiirini okumasının ardından Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi öğrencilerinden Şeyma Tüfekçi “İşte Ben O Gün Doğdum” adlı kompozisyonunu okurken, Hacı Fahri Zümbül Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi Minel Keçici Atatürk’ün Gençliğe hitabesini seslendirdi.
 

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Şiir ve kompozisyonların okunmasının ardından ödül törenine geçildi. İlçe genelinde yapılan genel kültür yarışmasında ilçe birincisi ve il ikincisi olan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencileri Batuhan Üzgün, Tugay Demir ve Nazif Hayta ödüllerini Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan’ın elinden aldı. İlçe genelinde yapılan Genç Kızlar Voleybol turnuvasında birinci olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi, ikinci olan Kapaklı Çok Programlı Lisesi ve üçüncü olan Hacı Fahri Zümbül Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin kupalarını Çerkezköy Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler verirken, Genç Erkekler Basketbol turnuvasında birinci olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi, ikinci olan Çerkezköy Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve üçüncü olan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’ne ise kupalarını Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem verdi.
 

DERECE GİRENLER BELLİ OLDU 

Kızlar 1500 metre kros yarışmasında birinci olan Veliköy Çok Programlı Lisesi öğrencisi Fatma Yıldız, ikinci olan Kızılpınar Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinden Zonan Berke, üçüncü olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi öğrencisi Özge Avcı, 3000 metre erkeklerde birinci olan Kızılpınar Anadolu Lisesi öğrencisi Yakup Demirli, ikinci olan Kızılpınar Anadolu Lisesi öğrencisi Mevlüt Eren Erce ve üçüncü olan Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencisi Yiğitcan Yıldırım da ödüllerini Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz’ın elinden aldılar. Kompozisyon dalında birinci olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi öğrencisi Şeyma Tüfekçi, ikinci olan Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencisi Hatice Çiçek, üçüncü olan Kapaklı Çok Programlı Lisesi öğrencisi Asrın Sinan Aksüt’e, şiir dalında birinci olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası lisesi öğrencisi Murat Yıldırım’a, ikinci olan Kapaklı Çok Programlı Lisesi öğrencisi Emel Cinoğlu’na, üçüncü olan Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencisi Yılmaz Karaca’ya ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal verdi.
 

KORO BÜYÜLEDİ

Ödül törenin ardından  “Arda Boyları” albümleri ile beğeni kazanan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Korosu sahneye çıktı. Müzik Öğretmeni Süleyman Özoğlu yönetiminde albüm şarkılarını seslendiren koroya dinleyiciler de alkışlarla eşlik etti. Konserin ardından sahneye Güzel Spor Okulu öğrencileri çıktı. Küçük çocukların da yer aldığı ekibin Tekvando gösterileri ilgiyle izlenirken, öğrenciler gösterileri ile beğeni topladı. Program Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Folklor ekibinin Tekirdağ yöresine ait oyunları sergilemesi ile devam etti. Halk oyunları gösterilerinin ardından program sona erdi.
 

CHP VE HEPAR ÇELENK KOYDU

Programın ardından Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatı Başkanı Metin Dönmez ve partililer Atatürk Anıtı’na çelenk koyarken, Mustafa Kemal’in izindeyiz pankartı açtılar. Ayrıca Hepar Çerkezköy İlçe Teşkilatı Başkanı Muzaffer Adak ve yönetim kurulu üyeleri de Atatürk anıtını partililer ile birlikte çelenk koydu.
 

ÇOK SAYIDA PROTOKOL ÜYESİ KATILDI

Çerkezköy Belediye Meydanı’nda düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Özgün Geyiktepe,  AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, DSP Çerkezköy İlçe Başkanı Mesut Kaba, AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Kadın Kolları üyeleri,  Çerkezköy Sağlık Grup Başkanı Olcay Palak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Şube Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy PTT Müdürü Ali Arslan, İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Karaca, Zeki Gürcün, Belediye Meclis Üyeleri, Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, Çerkezköy Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Çerkezköy Orman İşletme Müdürü Ekrem Ferhatoğlu, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Gürkan Kesim, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10