“Artık koşmak istiyoruz”

Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve iki gün süren “Gençlik Haftası Satranç Turnuvası” hafta sonu oynanan müsabakaların ardından tamamlandı. Turnuva’ya Çerkezköy, Ã

Çerkezköy 20.05.2013 19:53:00 0
“Artık koşmak istiyoruz”

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Kapalı Spor Salonu’nda 4 kategoride düzenlenen turnuvaya 19 yaş ve üstü Genel Kategorisinde 30, 13-18 yaşları arası Gençler kategorisinde 27, 9-12 yaş Küçükler kategorisinde 51 ve 6-8 yaş Minikler kategorisinde 50 olmak üzere toplam 158 sporcu katıldı.

 

İŞTE İLK DERECEYE GİRENLER

Bu yıl ikincisi düzenlenen Gençlik Haftası Satranç Turnuvası’nda 19 yaş ve üstü Genel Kategorisinde Tuncay Menekşe birinci olurken, Cüneyt Eren ikinci, Emre Tezcan ise üçüncü oldu. 13-18 yaşları arası Gençler kategorisinde ise birinciliği Ahmet Kıtır elde etti. Bu kategoride ikinciliği Gülent İleri, üçüncülüğü ise Didem Dilara Dizdar kazandı. 9-12 yaş Küçükler kategorisinde İbrahim Cem Yıldırım birinci olurken, İlhan Serhat Salman ikinci, Barış Tuna Nukan ise üçüncü oldu. 6-8 yaş Minikler kategorisinde ise birinciliği Burak Alp Işık kazandı. İkinciliği Ahmet Alp Düşmez, üçüncülüğü ise Seha Çalışkan elde etti.
 

ÖDÜL KÜRSÜSÜNDE ÇERKEZKÖYLÜ YOK

Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve iki gün süren Gençlik Haftası Satranç Turnuvası’nda 5 Kasım 2007 doğumlu Ahmet Emre Sevinçli ise turnuvanın en küçük sporcusu ödülüne layık görüldü. Yarışmada Çerkezköy’den hiçbir sporcunun dereceye girememesi ise dikkatlerden kaçmadı.
 

KALFALIK DÖNEMİ BİTTİ

Çerkezköy Gençlik Haftası Satranç Turnuvası ödül töreninde konuşan Türkiye Satranç Federasyonu Tekirdağ Temsilcisi Mehmet Vardar, bu yıl turnuvanın ikincisinin düzenlendiğini belirterek “Geçen yıl organize edilen birinci Gençlik Haftası Satranç Turnuvası çıraklık dönemimizdi. Bu yıl ise kalfalık dönemimizi geride bıraktık. İnşallah geleneksel hale getirilen Çerkezköy Gençlik Haftası Satranç Turnuvası’nın ustalık dönemlerinde tekrar bir araya geleceğiz” dedi.
 

ÇERKEZKÖY’DE POTANSİYEL VAR

Çerkezköy’de satranç için önemli bir potansiyel olduğunu söyleyen Mehmet Vardar, “İnşallah Çerkezköy’de daha fazla turnuva yapılır. Çerkezköy’e uluslararası sporcular gelir ve bu spora gönül verenler de onlardan yararlanırlar” dedi. Vardar, Satranç sporuna ve sporcusuna verdiği desteklerden dolayı başta Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem olmak üzere tüm Çerkezköy Belediyesi çalışanlarına teşekkür etti.
 

VELİLER DUYGULARINI PAYLAŞTI

Turnuvaya katılan veliler adına konuşan ve Çerkezköy’e İstanbul’dan gelen Serdar Salman, Çerkezköy Belediyesi’nin kendilerini iki gün boyunca çok güzel ağırladığını ifade etti. Kendilerine çok sıcak bir ortam hazırlayan Çerkezköy Belediyesi’ne teşekkür eden Salman, “İnşallah bundan sonra çok daha büyük turnuvalar kapsamında Çerkezköy’de tekrar bir araya geliriz” temennisinde bulundu. Veliler adına konuşan Çerkezköylü Ercan Yılmaz ise çocukları ile birlikte çok güzel iki gün geçirdiklerini belirterek, “Çerkezköyümüzde bu tür sosyal etkinliklerin yapılıyor olması bize büyük mutluluk veriyor. Eminim belediyemiz bu tür organizasyonlara bundan sonra çok daha fazla önem ve destek verecektir” diye konuştu.
 

KATILIM HER GEÇEN YIL DAHA DA ARTACAK

Ödül töreninde konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de, Gençlik Haftası Satranç Turnuvası’nın geçen yıl söz verdiği gibi geleneksel hale geldiğini belirterek, “Gençlik Haftası Satranç Turnuvası’nın bu yıl ikincisini düzenledik. Böyle bir turnuvanın Çerkezköy’de düzenlenmesi ve katılımın geçen yıla oranla daha yoğun olması bizi sevindiriyor. Katılım her geçen yıl daha da artacaktır. Amacımız önümüzdeki yıl bu turnuvayı uluslar arası bir seviyeye taşımaktır” dedi.
 

ARTIK KOŞMAK İSTİYORUZ

Gençlik Haftası Satranç Turnuvası’nın geçen yıl emeklediğini, bu yıl ise yürümeye başladığını dile getiren Ali Ertem, “Biz artık koşmak istiyoruz. Bu turnuva ile Çerkezköy’ün satrançta ne durumda olduğunu görme imkânı bulduk. Çerkezköy potansiyeli olan bir yer. Gençlerimizi teşvik ederek uluslar arası seviyelerde sporcular yetiştirmek istiyoruz. Bu konuda da sizlerin katkılarını bekliyoruz” diye konuştu.
 

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ

Turnuvaya katılan ve dereceye giren tüm öğrencileri tebrik eden Başkan Ali Ertem, ilçe dışından gelerek turnuvaya katılan öğrenci ve velilere de teşekkür etti. Ertem, “Biz Çerkezköy Belediyesi olarak, ilçemizdeki bütün okulların bir satranç kulübünün olması taraftarıyız. Okullar dışında kurulacak bütün Satranç Kulüplerine de maddi manevi her türlü desteği sonuna kadar vereceğimize de söz veriyoruz” dedi. Başkan Ertem, Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş ve Harita Mühendisi Ersan Bahtiyar başta olmak üzere turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.  
 

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL YAĞMURU

Konuşmaların ardından en küçük yarışmacı Ahmet Emre Sevinçli’ye ödülünü turnuva koordinatörü Ersan Bahtiyar verdi. Minikler Kategorisinde dereceye girenlere ödüllerini TSF Çerkezköy Temsilcisi Remzi Yakut verirken, Küçükler kategorisinde dereceye girenlere ise ödülleri turnuva hakemlerinden Necdet Dizman tarafından verildi. Gençler kategorisinde dereceye girenler ödüllerini Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş’ün elinden alırken, genel kategoride dereceye girenlere ise ödülleri Belediye Başkanı Ali Ertem tarafından verildi. Turnuvada en küçük yarışmacıya madalya ve kalem takımı verilirken, kategorilerinde birinci olanlara tablet bilgisayar, madalya, kupa ve kalem takımı, ikincilere notebook bilgisayar, madalya, kupa ve kalem takımı, üçüncülere ise netbook bilgisayar, madalya, kupa ve kalem takımı hediye edildi.
 

TÜM KATILIMCILARA HEDİYELER VERİLDİ

Turnuvaya katılan tüm yarışmacılara Çerkezköy Belediyesi tarafından hazırlatılan şapka, tişört ve madalyalardan hediye edildi. Belediye Başkanı Ali Ertem, turnuvada görev alan TSF Tekirdağ Temsilcisi Mehmet Vardar, TSF Çerkezköy Temsilcisi Remzi Yakut ile turnuva hakemleri Yüksel Arıcı, Necdet Dizman, Murat Altınal, Sevgi Uzun, İlker Üner ve Sencer Sançaktar’a teşekkür etti. Önceki akşam saat 19.30’da Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen ödül törenine Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, sporcular ve aileleri katıldı.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10