Taşkın alanları ile ilgili Çerkezköy’den başvuru yok

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in Çerkezköy’de dere kenarındaki gecekondulara ölümle burun buruna yaşayan yurttaşların, güvenli bir yere taşınması istemiyle ilgili verdiği yazıl

Çerkezköy 21.05.2013 19:34:00 0
Taşkın alanları ile ilgili Çerkezköy’den başvuru yok

 Çerkezköy Haber - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar,  CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in, Çerkezköy’de geçen yıl yaşanan sel felaketinin ardından gündeme gelen, derelerin ıslahı ile birlikte dere kenarındaki ev ve barakaların yıkılması ile ilgili yazılı soru önergesine yanıt verdi.

 

İLETİLEN BİR BAŞVURU YOK

Bakan Bayraktar, ‘22 Şubat’ta gerçekleştirilen ‘Çerkezköy’de Kentsel Gelişimin Geleceği’ konulu toplantı esnasında, öncesinde belediye yetkilileri, 6306 sayılı kanun kapsamında tespitlerin ‘ivedilikle’ yapılarak bakanlığımıza iletilmesi konusunda bilgilendirilmişlerdir’ diyerek taşkın alanları ile ilgili Çerkezköy Belediyesi’nden bakanlığa iletilen bir başvuru bulunmadığını belirtti.
 

SULTANKÖY’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM

Bayraktar, Sultanköy Belediye sınırları içerisindeki iki alana ilişkin de Tekirdağ Valiliği’nin talebi hususundaki inceleme ve değerlendirme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.  Bayraktar,  ayrıca ocak ayında Tekirdağ Valiliği’nin merkez ve ilçelerde kentsel dönüşüm ve sosyal konut yapılmasına ilişkin talep yapıldığını ifade etti.
 

TEPKİ GÖSTERDİ

Önergeye verilen cevapla ilgili değerlendirme yapan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, üzerinden neredeyse 3 ay geçmesine rağmen bu kadar hayati bir konuda Çerkezköy Belediyesi’nin işi yavaştan almasına sert tepki göstererek “Geçtiğimiz yıl Pınarça ve Çorlu derelerinin taşması sonucu birçok ev ve işyeri sular altında kaldı. Selden en çok dere kenarında bulunan evler etkilendi. Şans eseri can kaybı olmadı. Çerkezköy Belediyesi çalışma yapmak için neyi bekliyor? Bir sel felaketi daha yaşanmasını mı? Can kaybı yaşanmasını mı? Bakan’ın cevabından da anlaşıldığı üzere Çerkezköy Belediyesi vatandaşları kaderleriyle baş başa bırakmıştır” dedi.
 

MAĞDURİYET GİDERİLSİN

Yurttaşların mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini isteyen Yüceer, “Selden sonra gittim gördüm. Çerkezköy’deki bazı konutların hali içler acısıydı. Belediye yetkililerini bu vurdumduymaz tavrı bir yana bırakıp sorumlu davranmaya çağırıyorum. Belediye, Bakan’ın da dediği gibi ‘ivedilikle’ bu çalışmayı yapmalı” dedi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10