“Aşk içersinde telaşı ve kuşkuyu barındır”

Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler Bölümü öğrencileri tarafından “ İlk ve Doğal uyuşturucumuz Aşk” konulu konferans düzenlendi.

Çerkezköy 23.05.2013 00:32:00 0
 “Aşk içersinde telaşı ve kuşkuyu barındır”

 SEMİNER VERDİ

 Önceki gün Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda saat 15.30’da gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Optimed Hastanesi Genel Cerrah Uzmanı Dr.Ayhan Kaçmaz katıldı. Konferansında aşkın tanımı ve aşkın nasıl geliştiği konusunda bilgiler vereceğini belirten Kaçmaz “Aşk gerçek olamayacak kadar büyülü, hayal olamayacak kadar etkilidir. Aşk kuru ekmek gibi katıksız olabilir. Aşk içersinde telaşı ve kuşkuyu barındır. Aşk tarih boyunca sanatın bütün dalları için en büyük ilham kaynağı olagelmiştir. Aşka dair yazılan şiirler, bestelenen şarkılar sayısızdır ve bir anda her aşık şair oluverir” dedi.
 

“OYSA KALP SADECE ATAR”

Kaçmaz “Huzurlu ve sukunetli olduğu kadar, aşk bir taraftan da tanrıya şükretmektir. Aşk kolay bir şey değildir. Aşkın sembolü nedir ve hangi organımızla severek aşık oluyoruz. Beyin düşünür, kalp ise hisseder gibi algılarız. Oysa kalp sadece atar, kan pompalar. Hepsi budur. Kalp hep atar ama biz onun attığını bazen fark ederiz, aşık olunca, heyecanlanınca, sevince ve korkunca kalp hızlı atar. Ve biz o zaman bir kalbimiz olduğunu fark ederiz” diye konuştu.
 

“AŞKIN GÖZÜ KÖRDÜR”

Aşkın amacını ‘en uygun eş adayını bularak türünün devamını sağlamak’ olarak ifade eden Kaçmaz “Görme ve koklama bu evrelerde önemli rol üstlenmektedir. Aşk bir duygu olmaktan çok duygular silsilesidir. Bazıları zayıf, bazıları çok daha güçlü duygular yumağıdır. İnsanlık tarihi boyunca, belki milyonlarca veya yüz binlerce yıldır aşkın ne olduğunu insanlar merak etmişlerdir. Aşk ilk olarak karşıdaki kişinin özel bir anlam kazanmasıyla başlar. Bir kişiye odaklanırız, onun sadece iyi taraflarını görürüz. Yani aşkın gözü kördür. Onu yüceltmeye ve üzerine titremeye başlarız. Sizi aramasını, sizi davet etmesini, sizi sevdiğini söylemesini istersiniz. Her şey yolunda giderse müthiş haz alırsınız, ancak işler ters giderse büyük bir yoksunluk ile karşı karşıya kalırsınız” ifadelerini kullandı.
 

“UYUŞTURUCU MADDEDİR”

“37 farklı toplumu kapsayan çalışmalarda insanların yüzde 80’den fazlasının aşık olduğu kişi ile evlenmek isterken, Amerikan toplumunda ise bu rakam yüzde 90’ın üzerindedir” diyen Kaçmaz “İnsan aşk için yanar, aşk için öldürür ve aşk için ölür. Aşk gerçek anlamda bir uyuşturucudur. Genellikle hafif bir uyuşturucudur ama ne yazık ki her zaman hafif değildir. Aşkta ve diğer maddelerde bizi bağımlı kılan şey, alınan hazzın boyutudur. Aşk iksirinin diğer maddeler kadar bağımlılık yaptığını doğrulayan bilimsel veriler yakın tarihimize aittir. Hazların tümü aynı ilkeye, beyni istila eden yüksek miktardaki dopamine dayanır. Dopamin beyin hücreleri tarafından üretilen doğal bir uyuşturucu maddedir” diye konuştu
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10