Öğrenciler arası satranç turnuvası düzenlendi

Kapaklı Gazi İlkokulu’nda öğrenciler arası gerçekleştirilen satranç turnuvasına 133 öğrenci katıldı.

Kapaklı 26.05.2013 22:45:00 0
Öğrenciler arası satranç turnuvası düzenlendi

 4 KATEGORİDE DÜZENLENDİ

4 kategoride yapılan satranç turnuvası Cumartesi günü 11.00-17.00 saatleri arasında Kapaklı Gazi İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Turnuvaya 6-7 yaş grubu 1.sınıflardan 12,  8-9 yaş grubu 2.sınıflardan 63,  8-9 yaş grubu 3.sınıflardan 24 ve 8-9 yaş grubu 4.sınıflardan 34 olmak üzere toplam 133 öğrenci katıldı. Turnuvada satranç antrenörleri Murat Bekdaş, Mehmet Süngü, Ercan Çekiç, Ali Erdönmez ve İbrahim Yücetürk de turnuvada görev aldı. 
 

BAŞARILI OLMAK SAKİN VE SABIRLI OLMAYA BAĞLIDIR

Turnuva öncesi konuşma yapan Kapaklı Gazi İlkokulu Müdürü Murat Öz, satrancın önemine dikkat çekerek “Satranç insana mücadele ruhu kazandırır, problemleri çözmede kişiye ısrarcı olmayı ve pes etmemeyi öğretir. Satrançta başarılı olmak,  sakin ve sabırlı olmaya bağlıdır. Bu da bize hayatta olayların üzerine sakin bir kafa ile gitmeyi kazandırır. Satrançta sonuç alabilmek için doğru karar vermek, mantıklı hareket etmek, bütün kombinezonları ve riskleri görmek gerektiğini biliyoruz. Başarılı olan bütün insanların hayatında bu sözler yatıyor. Satranç zorluklarla dolu olan dünyanın en güzel oyunudur. İnsanı güçlendiren de hayatın zorluklarıdır” diye konuştu.
 

ÖĞRENCİLERİ SATRANÇLA TANIŞTIRMAK İSTİYORUZ

Satranç öğretmeni Murat Bekdaş da, “Amacımız Kapaklı’da yetenekli öğrencileri tespit ederek, Türk satrancında hak ettikleri yerlere getirmek” dedi. Okulda satrancı daha ileri seviyelere taşıyarak tüm Kapaklı Gazi İlkokulu öğrencilerini satrançla tanıştırmak istediklerini söyleyen Bekdaş “Günümüzde anne ve babaların en önemli sorunlarından biri, çocuklarının eğitiminde karşılaştıkları zorluklardır. Hayatın bir izdüşümü, bir simülasyonu olarak düşünülen satranç sporunun çocuk eğitiminde olumlu ve kalıcı etkileri olduğu yaygın kabul görmüştür” dedi.
 

SANTRANÇ BİR KRİZ YÖNTEMİDİR

Satrancın bir mücadele yönetimi, yönetim becerisi ve yönetim sanatı olduğunu ifade eden Murat Bekdaş “Hatta bazen bir kriz yönetimidir. Satranç bizlere oyunda olduğu gibi yaşamda da kısa ve uzun vadeli hedeflerin olması gerektiğini, amacı olmayan oyununda yaşamın da bir şey ifade etmeyeceğini anlatır. Hedefe ulaşmak için bir plan yapılması bu plan doğrultusunda eldeki imkânların en akılcı, en ekonomik kullanımını öğretir” dedi.
 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER BELİRLENDİ

Turnuvanın sonunda 6-7 yaş grubunda M.Emre Alabaş birinci, Muhammet Baldız ikinci, Enes Taha Demir üçüncü olurken; 8-9 yaş grubunda Asiye Avcı birinci, Yusuf Bahtiyar ikinci ve Emre Güler üçüncü oldu. 9-10 yaş grubunda Ş.Şeker Şahin birinci, Yiğitcan Çat ikinci ve Caner Tokat üçüncü olurken, 10-11 yaş grubunda ise Efe Turan Ateş birinci, Tolga Sezgin ikinci Alper Çelik üçüncü oldu. Turnuvada dereceye girenlere okul idaresi tarafından madalya verilirken, okul aile birliği de dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10