Çanakkale 1915 Müzesi ziyarete açılıyor

Bir süre önce Çerkezköylülerle buluşan Çanakkale 1915 Gezici Müzesi, bugün de Kapaklı’ya geliyor.

Kapaklı 26.05.2013 22:45:00 0
Çanakkale 1915 Müzesi ziyarete açılıyor

 BUGÜN AÇILACAK

Kapaklı Beyazsaray Düğün Salonu'nda bugün açılacak olan Çanakkale 1915 Gezici Müzesi, 31 Mayıs Cuma Günü Saat 12.00'a kadar ziyarete açık kalacak. Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı ve Kapaklı Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekili Aziz Özkan, Çanakkale 1915 Gezici Müzesi'nin Çanakkale savaşlarında kazanılan destansı zaferlerin Çanakkale'ye gidemeyen vatandaşlara daha iyi anlatılabileceğini belirtti. Özkan, Çanakkale Savaş Malzemesi ve görsellerin taşınmasının esas amacının günümüzde çok yıpranan ve gücünü yitiren tarih şuuruna sahip çıkmak olduğunu ifade etti.

AYRIŞMALARIN ANLANMSIZLIĞINI ORTAYA KOYACAK
Özkan, 1915'te çeşitli etnik kökene ve inanç gruplarına mensup askerlerin birlik ve beraberlik içinde vatan savunması için kenetlenmelerinin, günümüzde yaşanan yapay ayrışmaların anlamsızlığını ortaya koyacağını söyledi. Vatan savunması için 1915'te omuz omuza savaşan, bugün Çanakkale'de koyun koyuna yatan kahramanların torunları arasında yaratılmak istenen kaos ortamının  'Çanakkale ruhunun' anlatılmasıyla yerini aydınlık günlere bırakacağını söyleyen Özkan, Çanakkale Savaşı'nın tarih sahnesinden silinmek istenen milletin tek bir yumruk gibi istilacılara gereken karşılığı vermesinin ve dipdiri ayakta olduğunu bütün dünyaya haykırmasının destanı olduğunu vurguladı.

MÜZEYE DAVET ETTİ
“Anadolu'nun bağrından kopan Çanakkale'de kaybettiğimiz, 253 bin vatan evladının anılarını, malzeme ve görsellerini torunlarına getiriyoruz” diyen Özkan müzenin ücretsiz olarak ziyaret edilebileceğini belirterek, tüm Kapaklı halkını müzeye davet etti.

5 GÜN AÇIK KALACAK
Kapaklı'daki okulların müdürleriyle toplantı yaparak; okulların yapılan toplantıda belirlenen günlerde Çanakkale 1915 Gezici Müzesi'ni ziyaret edeceğini belirten Özkan “Müzede 6 bin mermi, çarpışan mermilerin yanı sıra o dönemde kullanılan pek çok malzeme yer alıyor. Müzede askerlerin giydikleri elbiseler ve çarıklar, o dönemde kullanılan silahlar ve malzemeler var. Ayrıca müzede Çanakkale Savaşı'nın daha iyi anlaşılabilmesi için o dönem çeşitli maketlerle de yer alıyor. Çanakkale 1915 Gezici Müzesi, Cuma saat 12.00'a kadar Çerkezköy Belediye Meydanı'nda ziyarete açık kalacak” dedi.

Haber / Cem BÜLBÜL

0282 726 91 91
0282 747 65 10