Çerkezköy kabuk değiştiriyor

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, belediyenin 2013 yılı içinde yapımına başladığı ve yapımını tamamladığı çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Çerkezköy Yeni Ot

Çerkezköy 28.05.2013 21:26:00 0
Çerkezköy kabuk değiştiriyor

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Fen İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceleyerek değerlendirmelerde bulundu.

 

OTOGARIN YÜZDE 50’Sİ TAMAMLANDI

Ali Ertem, Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, İnşaat Mühendisi Yunus Yılmaz ve Harita Mühendisi Ersan Bahtiyar’ın da hazır bulunduğu incelemeler kapsamında ilk olarak yapımı devam eden Çerkezköy Yeni Otogarı’nı ziyaret etti. Otogar İnşaatı’nın çatı kısmına geçildiğini ifade eden Ertem, “Bugün itibari ile hafriyat ve çevre düzenlemesi çalışmalarına başlandı” dedi. Ertem, Yeni Otogar yapım çalışmalarının yüzde 50’sinin tamamlandığını söyledi.
 

1 AY İÇİNDE HİZMETE AÇILACAK

Hikmet Uğraş Caddesi duble yol yapım çalışmalarının da devam ettiğini kaydeden Ali Ertem, “Buradaki çalışmalar 31 Ekim 2012’de başladı. Çalışmaların yüzde 40’ı tamamlandı. İşin zor kısmı olan altyapı işlemlerini bitirdik. 1 ay içerisinde buradaki yolumuz hizmete açılmış olacak” dedi. Çalışmalar kapsamında 12 bin metrekare beton yol, 3 bin 200 metrekare kaldırım yapılacağını belirten Ertem, “Yol 2x7,5 metre genişliğinde olacak. 200 metre istinat duvarı, 1 metre de refüjün bulunacağı yolun uzunluğu ise 800 metre olacak” diye konuştu.
 

AÇILIŞA BAKAN ŞAHİN’İ GETİRMEK İSTİYORUZ

Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi ve Fevzipaşa Mahallesi’nde kaldırım çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Başkan Ali Ertem, bu iki mahallede toplam 40 sokakta 21 bin 566 metrekare kaldırım yapıldığını dile getirdi. Çerkezköy Engelli Eğitim-Öğretim ve Yaşam Evi yapım çalışmaların da tamamlandığını söyleyen Ertem, “Buradaki çalışmalar 18 Nisan’da bitirildi. Şuanda asansör kontrolleri ve yangın tertibatlarının elden geçirilmesi işlemleri yapılıyor” dedi. Binanın iç teşrifatının da Çerkezköy Belediyesi’nce yapılacağını belirten Ertem, yapılacak resmi açılış törenine ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’i getirtmek istediklerini ifade etti.
 

35 BİN METREKARE BETON YOL YAPTIK

Öztrak Caddesi kaldırım kaplama çalışmalarının yüzde 80’inin tamamlandığını sözlerine ekleyen Ali Ertem, ilçenin muhtelif 20 sokak ve caddesinde gerçekleştirilen beton yol yapımı çalışmaları kapsamında 35 bin metrekare yol yaptıklarını kaydetti. Beton yol yapımı çalışmalarının yüzde 60’ının tamamlandığını söyleyen Ertem, “Son olarak Tokuçlar Sokak’ta beton yol yaptık. Bundan sonraki süreçte beton yol yapım çalışmalarımız Çerkezköy Şehitliği civarındaki Mehmetçik, Alper ve Görkem Sokaklarda devam edecek” dedi. 
 

PARKI ENGELSİZ HALE GETİRDİK

Bağlık Mahallesi’nde toplam 35 bin metrekarelik beton kaldırım çalışması yaptıklarını belirten Ali Ertem, bu çalışmaların Mart ayı başında tamamlandığını söyledi. Yunus Emre Parkı’nda yapılan Skatepark’ın hizmete açıldığını ifade eden Ertem, Çerkezköy Engelli Eğitim-Öğretim ve Yaşam Evi’ne yakınlığı nedeniyle burayı engelsiz hale getirdiklerini, parkın içine engelli tuvaleti de yaptıklarını sözlerine ekledi. 
 

ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Atatürk Caddesi’ndeki kaldırım çalışmalarının da tüm hızıyla devam ettiğini dile getiren Ali Ertem, “Çalışmaların yüzde 40’ı tamamlandı. Caddenin, çalışmaların devam ettiği kısmının 20 gün, her iki tarafının ve ara sokakların ise 45 gün içerisinde tamamlanmasını planlıyoruz” dedi. Ertem bu bölgedeki çalışmalar kapsamında 2 bin 265 metre yağmur oluğu, 2 bin 467 metre bordür, 6 bin 560 metrekare andezit plak ve bin 717 metrekare küp taşı döşeneceğini ifade etti.  
 

İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ’NE KADAR DEVAM EDECEK

Barbaros Caddesi’nde devam eden kaldırım çalışmaları kapsamında ise 14 bin 469 metrekare andezit plak döşeneceğini söyleyen Başkan Ertem, “Otopark yerlerine 3 bin 774 metrekare kırmızı renk taban tuğlası, 2 bin 67 metre bordür ve 2 bin 67 metre yağmur oluğu hattı döşenecek. Cumhuriyet Meydanı’ndan başlatılan bu çalışmamız, Çerkezköy İtfaiye Müdürlüğü’ne kadar devam edecek” dedi. 
 

İHALE İÇİN TARİH BEKLİYORUZ

Güveniş Caddesi’nde yapılacak olan kaldırım çalışmasının ihalesinin 10 Haziran’da gerçekleştirileceğini söyleyen Başkan Ali Ertem, “Cumhuriyet Meydanı Alan Düzenleme çalışmalarına da başladık. Buradaki çalışmalar kapsamında bin 630 metrekare andezit plak, 70 metrekare kırmızı taban tuğla, 2 bin 980 metrekare küp taşı, 710 metre yağmur oluğu ve 710 metre de bordür döşenecek” dedi. Ertem, ayrıca Fatih Mahallesi’nde yapılacak Açık Spor Tesisi’nin ihale aşamasında olduğunu, EKAP’tan ihale için tarih beklediklerini ifade etti. 
 

PİLOT BÖLGE ATATÜRK CADDESİ

Ambardere mevkiinde gerçekleştirilecek olan 50 bin metrekarelik soğuk asfalt kaplama çalışmasının Temmuz Ayı’nda başlayacağını söyleyen Ertem, “Kent Konseyi Binası yapım işi ihalesini yaptık. Sözleşmenin imzalanmasından itibaren iki hafta içinde çalışmalara başlanılacak” dedi. Yer altı çöp konteynırı için ise bir firma ile sözleşme imzaladıklarını kaydeden Ertem, pilot bölge olarak Atatürk Caddesi’nin belirlendiğini ve buraya 30 adet yer altı çöp konteynırı koyulacağını sözlerine ekledi.
 

YER ALTI OTOPARKI KIŞA YETİŞECEK

Altıyol Kavşağı’nda da düzenleme çalışmalarının gerçekleştirileceğini belirten Ali Ertem, Atatürk Caddesi ve Öztrak Caddesi arasında Kapalı Yeraltı Otopark yapım çalışmalarına başlanıldığını ifade etti. Mevcut alanda bulunan 12 adet ağacın sökülerek alınacağını söyleyen Ertem, “Bu bölgenin altından birçok hat geçiyor. Bunların büyük kısmının deplase işlemlerini tamamladık. Kış aylarına girmeden bu projeyi de hayata geçirmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10