İstanbul’un fethinin 560. yıl dönümünü kutlandı

Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ, dün yaptığı yazılı açıklama ile İstanbul’un Türkler tarafından fethinin 560. yıldönümünü kutladı.

Çerkezköy 29.05.2013 21:59:00 0
İstanbul’un fethinin 560. yıl dönümünü kutlandı

 ECDADIMIZ İSTANBUL’U MEDENİYETİN BAŞKENTİ YAPTI

Türk Milleti’nin, İstanbul’un fethinden sonra muazzam bir kudret olarak tarihteki yerini aldığını söyleyen Tuncay Aktuğ, “Ecdadımız, İstanbul’u medeniyetin ve küresel yönetimin başkenti yaptı. İstanbul’un fethiyle ‘birilikte yaşama’ projesi de gerçekleşme imkânı buldu” dedi. Türklerin yönetimindeki beşeri düzenin, yüzyıllardır Türkleri kurtarıcı olarak gören mazlumların adeta özlemi haline geldiğini kaydeden Aktuğ, “İstanbul’un Türklerce sahiplenilmesi, tarihi bir ülkünün ve milli şuurun bir ifadesidir” diye konuştu.  


TÜRK VE İSLAM DÜŞMANLIĞI DALGA DALGA YÜKSELDİ

Bugünkü kürsel tuzakların ve oyunların, 1453 yılında İstanbul’un Türkler tarafından fethedilmesi ile yakından ilgili olduğunu sözlerine ekleyen Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ, “Avrupa’da Türk ve İslam düşmanlığı dalga dalga yükselmiş, Türkleri önce İstanbul’dan sonra da Anadolu’dan atmak için asırlardır süren mücadele günümüze kadar devam etmiştir” dedi.


OMUZLARIMIZDAKİ YÜK OLDUKÇA AĞIR

Fetih ile birlikte insanlık idealini şekillendiren Türk Milleti’nin bugün adeta kuşatıldığını belirten Tuncay Aktuğ, “560 yıl önceki fetih ruhunun nesillerimizde tekrar doğacağına, bütün ülkenin hak ettiği refah ortamına kavuşacağına olan inancım tamdır” dedi. “Atalarımızdan aldığımız mirasın, omuzlarımıza yüklediği görev elbette ağırdır” diyen Aktuğ, bu vazifeyi yerine getirmek için gerekli olan cesaretin şanlı Türk tarihinde fazlasıyla mevcut olduğunu kaydetti. Aktuğ, bu vesile ile başta büyük ceddimiz Fatih Sultan Mehmet olmak üzere Türk Milleti için canını feda eden tüm şehitleri rahmetle anarak, İstanbul’un 560. yıl dönümünün hayırlara vesile olmasını temenni etti.  


Haber / Cem BÜLBÜL 


0282 726 91 91
0282 747 65 10