“Naaş-ı Muhteremler” engelliler için sahnelendi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Tiyatro Grubu öğrencilerinin ilk kez Mayıs ayı başında sahnelediği “Naaş-ı Muhteremler” oyunu ikinci kez izleyicilerin karşısına çıktı.

Çerkezköy 29.05.2013 22:11:00 0
“Naaş-ı Muhteremler” engelliler için sahnelendi

 ENGELLİLER İÇİN SAHNELENDİ

“Naaş-ı Muhteremler” isimli tiyatro oyunu önceki akşam saat 20.30’da Halk Eğitimi Merkezi’nde Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği üyeleri için sahnelendi. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi tarafından sahnelenen iki perdelik komedi tiyatro oyununu Tayfur Türkili yazdı. Tiyatro Kulübü Öğretmenleri Fikret Puza ve Ümit Akgündüz’ün yönettiği tiyatro oyununda Meryem Hacıoğlu, Ramazan Yıldırım, Zekeriya Arıcı, Berkay Duran, Berkan Yılmaz, Gizem Selin Ertürk, Bahadır Büyükcambaz, Halime Hasbal, Cihat Eker, Nurullah Akkaya, Hikmet Demirel, Kubilay Gürsoy, Yusuf Can Kılıçlar, Emrah Aslantepe, Ertuğu Güveniş rol aldı.


DÜŞÜNDÜRÜCÜ ÜSLÜPLA ANLATILDI

Salonu tıklım tıklım dolduran tiyatro severlerin neşeyle izledikleri oyunun konusunu, emekli büyükelçi ve eşinin yalnız yaşadıkları evlerinin kapılarını çalan kişiye açmaları sonucunda yaşadıkları trajikomik olaylar oluşturdu. Tayfun Türkili’nin yazdığı oyunda günlük hayatta her an karşılanabilecek olaylar ironik bir dil ve düşündürücü bir üslupla anlatıldı. Oyunda tesadüfen evine gelen bir cesedin sırtındaki bıçağa dokunduğu için katil zannedileceğini düşünen emekli büyükelçi cesedi ne yapacağına bir türlü karar veremez. Ardından ikinci, üçüncü ve dördüncü cesetler gelir. Emekli büyükelçi yaşlı eşiyle birlikte cesetleri arabaya yükleyip uzaklaştırmak isterken, beşinci bir cesetle eve geri dönmek zorunda kalırlar. Çarpık bir toplum anlayışının sorgulandığı, masum insanların da bazen suça çaresizce bulaşabileceğinin anlatıldığı oyun, güldürürken, ince bir mizah anlayışı ile kara kara düşündürüyor.


TİYATRO İLGİYLE İZLENDİ  

“Naaş-ı Muhteremler” oyununu AK Parti Kapaklı İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevgi Aksoy, AK Parti Kapaklı İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Ali Karaca, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Müdürü Mustafa Türk, öğretmenler, öğrenciler ve engelliler izledi.


Haber / Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10