Rengimizin adı “hizmet” olacak

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın 26 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen seçimleri sonrası ilk kez bir araya gelen yeni ÇTSO meclis üyeleri, dün saat 10.00’da başlayan toplantıda meclis başkan

Çerkezköy 29.05.2013 22:31:00 0
Rengimizin adı “hizmet” olacak

 Çerkezköy Haber - 10-0’lık skorla mavi listeyi saf dışı bırakarak Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine damga vuran ÇTSO yeni meclis üyeleri ilk toplantısını yaptı.

 

BİRBİRİMİZE SEVGİLİ VE SAYGILI OLALIM

Yeni ÇTSO meclisinin ilk toplantısına en yaşlı üye sıfatına sahip olan Taha Ülker başkanlık etti. Yaşını çok sevdiğini ifade eden Ülker, en yaşlı üye olarak meclise başkanlık etmekten onur duyduğunu belirtti. Elbiselere sarı kravatın çok yakıştığını söyleyen Ülker, artık seçim sürecindeki amaçla değil yakıştığı için sarı kravatı takacaklarını sözlerine ekledi. Seçim sürecinde mavi kravat takanların da temsilcisi olacaklarını söyleyen Ülker “Birbirimize sevgili ve saygılı olalım. Saygıda kusur etmeyelim” temennisinde bulundu.
 
MECLİS BAŞKANLIĞI’NA TAHA ÜLKER SEÇİLDİ
ÇTSO Meclis Başkanvekili Taha Ülker’in konuşmasının ardından geçilen seçimlerde Süleyman Kozuva tarafından meclis başkanlığına Taha Ülker, Meclis Başkan Yardımcılıklarına Asım Yavuzarslan ve Gürel Kızılto, Meclis Katip Üyeliğine de Göksel Bozdağ önerildi. Taha Ülker’den öğrenecekleri çok şey olduğunu belirten Süleyman Kozuva, “Onun tecrübelerinden faydalanacağız. Kendisinin bizi en iyi şekilde temsil edeceğini düşündüğümüz için böyle bir öneride bulunduk” dedi. Mehmet Erdoğan ve Muharrem Yamaç’ın katılamadığı Meclis Başkanı seçimleri tek liste ile yapıldı. 25 oyun tamamının geçerli sayıldığı seçimde ÇTSO Meclis Başkanlığı’na Taha Ülker, Meclis Başkan Yardımcılığına Asım Yavuzarslan ve Gürel Kızılto, Meclis Katip Üyeliği’ne de Göksel Bozdağ seçildi.
 

MESLEK KOMİTELERİ SAHAYA İNMELİ

Meclis Başkanlığına seçilen ve oldukça duygulandığı gözlenen Taha Ülker, gösterdikleri teveccühten ötürü meclis üyelerine teşekkür etti. Tüm esnaf ve sanayi kuruluşlarının yararına olacak şekilde çalışacaklarını ifade eden Ülker, “İnşallah 4 sene sonra yapılacak seçimleri, bu süre zarfında gerçekleştireceğimiz çalışmalarımızla kazanacağız” dedi. Meslek komitelerinin çok iyi çalıştırılması gerektiğini dile getiren Taha Ülker, “Onların sahaya inmesini sağlamalıyız. Birbirimize olan saygımızı yitirmeyelim” dedi. Yapılan seçimin ardından Süleyman Kozuva ve meclis üyeleri, Meclis Başkanlığı’na seçilen Taha Ülker’i tebrik etti. ÇTSO Meclis Başkanlığı’na seçilen Taha Ülker de, meclis üyelerine çikolata ikram etti.
 

YÖNETİM VE DİSİPLİN KURULU BELİRLENDİ

Toplantının ikinci bölümü saat 11.30’da başladı. İlçe Seçim Kurulu görevlileri huzurunda yapılan yönetim kurulu seçiminde ilk oyu Meclis Başkanı Taha Ülker kullandı. 26 meclis üyesinin oy kullandığı seçimlerde yönetim kurulu başkanlığına Süleyman Kozuva seçildi. Yönetim Kurulu’nda yer alan diğer isimler ise İsmail Akın, Mehmet Danyeli, Metin Taşdelen, Mustafa Seçkin, Dilaver Burak ve Murat Seymen oldu. Yapılan Disiplin Kurulu Seçimlerinde de 26 üye oy kullandı. Yapılan disiplin kurulu seçimlerinde kurula oy birliği ile Arzu Mandalı Sucu, Bülent Eres, Turhan Bahtiyar, Özkan Yaman, Vahdettin Er ve Ahmet Çetin seçildi.
 

TOBB DELEGELERİ BELİRLENDİ

Toplantının son bölümünde ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği delegeliği seçimi yapıldı. Seçimlere Süleyman Kozuva’nın önerdiği tek liste ile gidildi. Seçimin ardından TOBB delegeliğine 26 oy ile Rahmi Yılmaz, İsmail Akın, Muharrem Yamaç, Mehmet Savaş, Talip Sivri ve Aktaş Güler seçildi. Seçimlerin ardından basın açıklaması yapan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, seçimleri sarı liste olarak kazanmanın haklı sevincini ve gururunu yaşadıklarını belirtti. Kozuva “Bizlere seçim yarışında destek olan, olmayan tüm üyelerimize, basın mensuplarına ve yanımızda olduklarını hissettirerek destek veren tüm dostlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
 

SEÇİM YARIŞI BİTTİ, HİZMET YARIŞI BAŞLADI 

Sarı olarak belirledikleri renklerinin adının seçimler sonrası itibariyle “hizmet” olacağını vurgulayan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, “Hangi grubu desteklerse desteklesin üyelerimiz hak ettikleri hizmeti ve desteği odamızdan alacaklardır. Yönetimimiz ilkesini ‘hizmet ve şeffaflık’ olarak belirledi. Şimdi birlik olma ve hizmet etme zamanıdır. Tüm ÇTSO üyelerimizle yakından ilgilenerek gereken hizmeti sağlayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bizim için seçim yarışı bitmiş, hizmet yarışı başlamıştır” diye konuştu.
 

BENİ VE EKİBİMİ ÜZDÜ

Seçimlerde kendisine rakip olan Dursun Ali Tever’in, hem şahsiyetiyle hem de sanayiciliği ile örnek bir kimlik teşkil ettiğini söyleyen Süleyman Kozuva “Tever ile ilgili çıkan bazı haberler, beni ve ekibimi fazlasıyla üzdü. Basın özgürlüğüne müdahale etmemiz söz konusu değildir. Ancak değerli basın camiamızdan ricam, insanları rencide edici haberlere müsaade etmemeleridir” dedi.
 

 

 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10