Başarılı insan hatalarından ders çıkarandır

Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri tarafından dün saat 14.00’da “İş Hayatına Adım Atarken” konulu konferans düzen

Çerkezköy 30.05.2013 20:49:00 0
Başarılı insan hatalarından ders çıkarandır

 PAYLAŞMAK ÇOK ÖNEMLİ

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen programın açılış konuşmasını Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Taha Aslanlı yaptı. Açılış konuşmasının ardından program, konferansa konuşmacı olarak katılan Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğ'ın özgeçmişi hakkında bilgilendirmede bulunmasıyla devam etti. Mehmet Özdoğan tecrübelerle dolu bir 30 yılı geride bırakmış olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden etti. Bilginin paylaşıldıkça değer kazandığına dikkat çeken Özdoğan “Eğer bir şeyler biliyorsak bunu toplumla paylaşmak çok önemlidir. Bu duygunun kişiye verdiği mutluluğun tarifi mümkün değildir” dedi.
 

OSB’NİN TANIMINI YAPTI

Konuşmasına Organize Sanayi Bölgeleri’nin tanımını yaparak devam eden Özdoğan, “Sanayinin uygun görülen alanlarda yapılmasını sağlamak, kentleşmeyi yönlendirmek, çevre sorunlarını önlemek, bilgi ve bilişim teknolojilerinden yararlanmak, imalat sanayi türlerinin belirli bir plan dahilinde yerleştirilmeleri ve geliştirilmeleri amacıyla, sınırları tasdikli arazi parçalarının gerekli alt yapı hizmetleriyle ve ihtiyaca göre tayin edilecek sosyal tesisler ve teknoparklar ile donatılıp planlı bir şekilde belirli sistemler dahilinde sanayi için tahsis edilmesiyle oluşturulan mal ve hizmet üretim bölgeleridir” dedi.
 

OSB’LERİN KURULMASI TÜRKİYE’DE YENİ SAYILABİLİR

Organize Sanayi Bölgeleri kavramının dünyada 19. Yüzyılın sonlarına doğru ortaya çıktığını ve ilk olarak İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri’nde uygulamaya konulduğunu kaydeden Mehmet Özdoğan, “Türkiye’de OSB kurulması fikri diğer ülkelere göre yeni sayılabilir” dedi. Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması ile modern kent planlama gereksinimlerine bir sanayi alanının tahsis edildiğini, böylece kentin tarihi ve kültürel özelliklerinin korunarak sanayi bölgeleri ile konut bölgelerinin ayrıldığını belirten Özdoğan, “Fabrika başına düşen ayrı altyapı tesislerinin inşaat masrafları azalmıştır. Proje, modernleşmek için çaba gösteren küçük ve orta ölçekli girişimcilere bir teşvik olmuştur” ifadelerini kullandı.
 

BAŞARILI İNSANIN DİĞERLERİNDEN FARKI    

Başarılı insanların diğer insanlarla arasındaki farklardan bahsederek konuşmasını sürdüren ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan, “Başarılı insan doğru hedefler peşinde koşar. Kararlı ve çabuk harekete geçer. Meşgul değil üretken olur. Mantıklı ve bilinçli kararlar alır. Her zaman mükemmeliyetçidir. Güvenli bölgelerinin dışında çalışır. İşleri basit tutar. Küçük ve devamlı gelişmelere odaklanır. Gelişimi takip eder. Hatalarından ders alır. Doğru insanlarla vakit geçirir ve dengeli bir hayat sürer” diye konuştu.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10