Okulda ‘sihirli bahçe’

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu'nun minik öğrencileri 'Sihirli Bahçem' projesi kapsamında bir dans gösterisi yapıldı.

Tekirdağ 31.05.2013 20:40:00 0
Okulda ‘sihirli bahçe’

 DANS GÖSTERİSİ HAZIRLANDI

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu 2011 Yılı Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında sözleşmesini imzaladığı “Sihirli Bahçem” projesi dahilinde öğrencilerine proje ortağı Tekirdağ Halk Eğitim Merkezi desteğiyle Drama ve Klasik Dans Eğitimi verdi ve bu eğitim sonucunda dans gösterisi hazırlandı. Dans gösterisine Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencilerinin yanı sıra veliler de katıldı. Yüzde 82,88'i Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılanan projenin amaçları arasında 48-66 ay arası anaokulu öğrencileri arasında işbirliği ve takım çalışması bilincini oluşturmak, Tekirdağ’da yaşayan okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocukların oyun alanı ihtiyacını karşılamak suretiyle onların bedensel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlamak, dezavantajlı gruba dahil çocukların oyun alanından faydalanmasını sağlayarak, normal gelişim gösteren öğrencilerle kaynaşmalarına destek olmanın yer aldığı belirtildi. 
 

BÜTÇESİ 76 BİN TL

Tekirdağ Halk Eğitim Merkezi öğretmeni Senem Batır tarafından proje kapsamında Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu anasınıfı öğrencilerine 5 aylık proje faaliyeti süresince 140 saat Drama ve  140 saat Klasik Dans olmak üzere toplam 280 saatlik Drama ve Klasik Dans eğitimi verildi. Bu eğitimler sonucunda hazırlanan dans gösterisi anasınıfı öğrencileri tarafından Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi'nde sunuldu. Toplam bütçesi 76 bin 618 TL olan “Sihirli Bahçem”  projesi kapsamında okulun arka bahçesinde okul öğrencileri dışında diğer çocukların da faydalanabileceği bir oyun grubu oluşturuldu. Uygulama süresi bir yıl olan "Sihirli Bahçem" projesinin 20 Haziran’da sona ereceği ifade edildi.
 

Haber / Sevay KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10