“Trakya’nın gelişmesine en çok katkı veren bir siyasi hareketiz”

Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Feti Pehlivan, Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon ve Çorlu İlçe Başkanı Murat Vakitçi ile birlikte önceki gün saat 11.00’da Çerkezköy Haber Gazetesi?

Çerkezköy 31.05.2013 20:51:00 0
“Trakya’nın gelişmesine en çok katkı veren bir siyasi hareketiz”

 MİMARI ERBAKAN’DIR

Ziyarette konuşan Feti Pehlivan, milli görüş olarak milletin ahlak ve maneviyat yönünden iyileşmesini, maddi konuda da güçlenmesini istediklerini belirtti. Çerkezköy’ün dikkatlerini çektiğini ifade eden Pehlivan, “Necmettin Erbakan hocamız sanayileşmeyi başlatarak Trakya’ya mührünü vurdu. Çerkezköy ve Çorlu’da ekonomik yönden ve imari yönden değişme varsa bunun mimarı Necmettin Erbakan’dır, milli görüştür” dedi.
 

FAİZE 53 MİLYAR, YATIRIMA 34 MİLYAR AYRILDI

Tekirdağ’ın vergi vermede ilk sıralarda yer aldığını, fakat yüksek vergi ödemesine rağmen az hizmet aldığını belirten Pehlivan, “Biz milli görüş olarak bu yörenin gelişmesine en büyük katkıyı veren siyasi hareketiz” dedi. Şefkat ve merhamet prensibini esas aldıklarını söyleyen İl Başkanı Feti Pehlivan “Bu prensip esas alındığında güven ve ahlak olur” diye konuştu. Türkiye’de iç ve dış borçlanmanın sürekli arttığını ifade eden Pehlivan “Hükümet 129 milyarlık borçla yönetimi devraldı. Şimdi borç ise 980 milyar. 2013 yılı bütçesinden faize 53 milyar ayrıldı. Yatırıma ayrılan para ise 34 milyar” dedi.
 

ÜRETİME DAYALI EKONOMİYE GEÇİLMELİ

Üretmeden tüketimin olmayacağını ifade eden Pehlivan “Türkiye’de ve dünyada üretime dayalı ekonomiye geçilmeli” diye konuştu.  Türkiye 76 milyon insanın aynı gemide beraber yolculuk yaptığını, geminin su almaması gerektiğini söyleyen İl Başkanı Feti Pehlivan “Ahlaken güzel olsanız da iktisaden güçsüzseniz, iktisaden güçlü olanların kölesi olursunuz. Bu nedenle hem ahlaken hem de iktisaden güçlü olmamız gerekiyor” dedi.
 

HATALARIN MERKEZİ BORCA DAYALI DÜZEN

Türkiye’deki hataların merkezini borca dayalı düzenin oluşturduğunu ileri süren Pehlivan “Faiz ve haksız vergi yapısı hep fakirden zengine para transferi sağlıyor. Hem Türkiye hem de dünyada üretime dayalı ekonomiye geçilmeli. Yaşanabilir bir Türkiye için insanlar olarak birbirimizin dilinden anlamalı, üretime dayalı iktisadi yapıya geçmeliyiz” ifadesini kullandı.
 

ADALETLİ BİR YÖNETİME İHTİYACIMIZ VAR

İnsanların milli görüşün çağrısına kulak vermesini isteyen Pehlivan “Yönetim insan merkezli olmalı. Para merkezli düşününce insanı kıyıya atmış oluyorsunuz. Devlet, olmazsa olmaz şartımızdır. Devletin düzgün yönetimi hepimize huzur verir” dedi. İnsanların seçimlerini yaparken, maddi ve manevi bütünlüğü ve komşuluğu sağlıklı götürecek zihniyeti seçmeleri çağrısında bulunan Feti Pehlivan “Bu çağrıyı 43 yıldır yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi. AK Parti’nin de tüm siyasi partiler gibi zamanını dolduracağını söyleyen Pehlivan “Ama biz millet olarak yaşamaya devam edeceğiz. Bunun için de adaletli bir yönetime ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.
 

ŞARTLAR NE OLURSA OLSUN DESTEKLİYORUZ

Barış süreci adı altında terör örgütü ile yapılan görüşmeler konusunda da konuşan Pehlivan “Saadet Partisi olarak memleketimizde insanların öldürülmesine razı değiliz. Biz bir gemide beraber yolculuk yapan insanlarız. 43 yıl önce ahlak ve maneviyat içinde İslam kardeşliği vardı. Şimdi ise kodlarımızla oynanarak bir uygulama var. Bu, millet olarak sıkıntıya düşmemize neden olur. Anarşik olayların durmasını, şartlar ne olursa olsun destekliyoruz. Akil insanlar yerine farklı şeyler de bulunabilirdi. Fakat yönetim onlarda ve karar verici onlar. Biz daha farklı şeyler de düşünebiliriz” ifadesini kullandı.
 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10