Minikler, okulu çiçek bahçesine çevirdi

Gaziosmanpaşa İlkokulu Anasınıfı A şubesi öğrencileri, örnek bir çalışmaya imza attı.

Çerkezköy 31.05.2013 21:03:00 0
Minikler, okulu çiçek bahçesine çevirdi

 TEKERLEKLER SAKSI OLDU

Anasınıfı öğretmeni Hatice Arıcan’ın girişimleri ile başlatılan çalışma sonucu veliler tarafından temin edilen tekerlekler minik öğrenciler tarafından yağlı boya ile boyanarak bahçede güzel bir görüntü oluşturdu. Boyanarak saksı haline getiren 12 tekerleğe evden getirdikleri çiçekleri diken minik öğrenciler, ekimin ardından hep birlikte çiçeklerini suladılar.
 

YARATICILIĞI GELİŞİYOR

Çalışma sayesinde hem öğrencilerin yaratıcılığının geliştiğini hem de çocukların çok eğlendiğini belirten Anasınıfı Öğretmeni Hatice Arıcan, “Bu tarz çalışmaların anasınıfı çocukları için çok etkili ve güzel çalışmalar olduğunu düşünüyorum. Bu sayede çocuklarımız farklı malzemeleri kullanarak yeni ürünler elde etme konusunda fikir sahibi edinmiş oluyorlar, çocukların çevreye, doğaya karşı ilgi ve sevgisi artıyor” dedi.
Yapılan çalışmanın okul müdürü Erol Büçkün tarafından da çok beğenildiğini söyleyen Arıcan “Diğer çocukların da saksılara çiçekler dikmesi sayesinde saksılar tüm çocuklarımız tarafından sahiplenilecek ve korunacaktır” diye konuştu.
 

HEM FİDANLARI HEM ÇİÇEKLERİ VAR

Anasınıfı A şubesi öğrencileri ile bu sene boyunca güzel ve eğlenceli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Arıcan “Yıl boyunca 45 kadar fen deneyi yaptık, kum boyası, cam boyama, makarnadan kolyeler ve birçok sanat etkinliği yaptık. Diş hekimlerine ve emniyet müdürlüğüne gezi düzenledik. Belediyeden fidanlar alarak Tugay Kavşağı’na 25 adet fidan diktik. Artık çocuklarımızın hem 1 fidanı, hem de okul bahçesinde 1 adet çiçeği var” dedi.
 

VELİLERİN DESTEĞİ İLE GERÇEKLEŞTİRDİK

Bu çalışmaları çocukların istekleri ve velilerin desteği ile gerçekleştirdiklerini söyleyen Hatice Arıcan “Öğretmenlik hayatıma Gaziosmanpaşa İlkokulunda başladım. 4 yıldır aynı okulda görev yapıyorum. 2011 yılında Çerkezköy’de proje yarışmasında birinci olmuştum, 2012 yılında Emepya uluslararası proje yarışmasında 2500 kişi arasından son 25’e kalarak Ankara’da okulumu temsil etmiştim. Bu yıl ise Trakya Kalkınma Ajansı için bir proje hazırlamıştım. Ancak maalesef maddi destek, sponsor bulamadığımız için projeyi hayata geçiremedik. Destek olduğu sürece proje ve değişik çalışmalar yapmaya devam edeceğiz” dedi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10