Öğrencilerden çevre bilinci

Özel İdare İlköğretim Okulu öğrencileri 1600 litre atık yağ topladı. Öğrenciler topladıkları atık yağları, Kolza Bitkisel Atık Yağ Geri kazanım firmasına teslim etti. Okul Müdürü Es

Çerkezköy 2.06.2013 23:36:00 0
Öğrencilerden çevre bilinci

 Çerkezköy Haber - Özel İdare İlköğretim Okulu öğrencileri 1600 litre atık yağ topladı.

 

1600 LİTRE TOPLADILAR

Atık yağların çevreye verdiği zararın bilinci her geçen gün daha da yaygınlaşıyor. Bu bilinç çerçevesinde Özel İdare İlköğretim Okulu öğrencileri 1600 litre atık yağ topladı. Öğrenciler tarafından toplanmış olan 1600 litre atık yağ, okul idaresi tarafından Kolza Bitkisel Atık Yağ Geri kazanım firmasına teslim edildi.
 

BİR LİTRE, BİR MİLYON LİTREYİ KİRLETİYOR

Öğrenciler tarafından toplanmış olan atık yağ konusunda konuşan Özel İdare İlköğretim Okulu Müdürü Esat Aktaş, “Mutfaklarda kullandığımız kızartmalık yağların 1 litresinin lavaboya dökülmesi; 1 milyon litre suyu kirletmektedir. Günümüz dünyasında, temiz su kaynaklarına ulaşmanın önemini iyi kavramış olan okulumuz öğrencileri, bu bilinçle hareket ederek 1600 litre atık yağ topladılar. Öğrencilerimizin atık yağ toplama kampanyasında kendilerine Fen ve Teknoloji Öğretmeni Canan Firdevs Çelebi öncülük etmiştir. Öğrencilerimiz yıl boyunca büyük bir gayretle topladıkları 1600 litre atık yağı Kolza Bitkisel Atık Yağ Geri kazanım firmasına teslim ettiler dedi.
 

ÖDÜLLENDİRİLDİLER

Okul içinde düzenlenen “Atık Yağ Toplama Kampanyası”nda İrem Nur Toprak, Fatmanur Akdal, Helin Han, isimli öğrenciler en çok yağı getirerek çeşitli ödüller kazandılar.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10