Başarılı öğrenciler gezi ile ödüllendirildi

Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin ilçedeki 10 bin öğrenciye 100 bin kitap okuma amacıyla düzenlediği “Aydınlık bir Gelecek için Çerkezköy okuyor” projesinde ilk 120’ye giren öğrenci

Çerkezköy 3.06.2013 21:07:00 0
Başarılı öğrenciler gezi ile ödüllendirildi

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Kent Konseyi tarafından “Aydınlık bir Gelecek için Çerkezköy Okuyor projesinde” başarılı olan öğrenciler için İstanbul gezisi düzenlendi.

 

İSTANBUL GEZİSİ DÜZENLENDİ

Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi tarafından, ilçedeki öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, Türkçeyi doğru, güzel ve etkili kullanma bilincini geliştirmek, okuduğunu anlayan, yorumlayan bireyler yetişmesini sağlamak, öğrencilerin kelime dağarcığını zenginleştirmek ve güven duygusunu geliştirmek amacıyla düzenlenen ‘Aydınlık bir gelecek için Çerkezköy okuyor’ projesinde ilk 120’ye giren öğrenciler için İstanbul gezisi düzenlediklerini belirten Çocuk Meclisi Başkanı Necmi Akman “Gezimize 85 öğrencimiz katılırken, öğretmenlerimiz Yahya Gebeş, Sinan İnci, Meltem Karahan, Metin Yüksel, Ahmet Göl, Aysel Telli, Tahsin Ağay, İsmail Sayar ise öğrencilerimize refakat ettiler” dedi. 
 

HAVACILIK MÜZESİ GEZİLDİ

Gerçekleştirilen İstanbul gezisinde ilk olarak Havacılık Müzesi’nin gezildiğini belirten Akman “Öğrencilerimiz ile birlikte ilk olarak Yeşilköy'de askeri havaalanın bitişiğinde yer alan ve Türk hava kuvvetlerine ait uçakların sergilendiği Havacılık müzesini gezdik. Öğrencilerimiz Havacılık müzesinde uçak hangarında ve açık alanda Türk Hava Kuvvetleri tarafından kullanılmış çeşitli uçaklar ve helikopterler; Anılar Salonu'nda havacılık tarihi ile özdeşleşmiş insanlara ait hatıra eşyalar; motor reyonunda pervaneli ve jet uçaklara ait muhtelif motorlar; Silahlar Salonu'nda havacılık tarihinde kullanılmış ve günümüzde kullanılan çeşitli silahlar ve akrotimin Türkiye'de gelişimine ilişkin bilgiler, Kıyafetler Salonu'nda Osmanlı havacılarından günümüze kadar havacıların kullandığı kıyafetlerin imitasyonlarını gezdiler” dedi.
 

“GÜZEL VAKİT GEÇİRDİLER”

Öğrencilerin dünyanın tüm denizlerini içinde barındıran İstanbul Akvaryumu da gezdiğini belirten Akman “Dünyanın tüm denizlerini içinde barındıran ve bu özelliğiyle alanında bir ilk olan Florya’daki İstanbul Akvaryum’da öğrencilerimiz güzel vakit geçirdiler. Buradan ayrıldıktan sonra Florya tesislerinde öğrenciler ile birlikte yemek yedik. Yemeğin ardından ise Topkapı Sarayı’na geçtik.  Osmanlı İmparatorluğu'nun ihtişamını yansıtan sarayı gezerken, tarihimize kısa bir yolculuğa çıkan öğrenciler, sarayda bulunan ve tarihi önemi yüksek olan eserleri dikkatlice inceledi. Keyifli anlar yaşayan öğrenciler, sarayın içinde hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmediler. Topkapı Sarayı’nın büyüsüne kapılarak ayrılan öğrenciler geziden duydukları memnuniyeti dile getirdiler” ifadesini kullandı.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10