Kanalizasyon ve yağmur suyu için yer teslimi yapıldı

Hayrabolu Belediye Başkanlığı tarafından başlatılan proje çalışmaları sonrasında ilçe kanalizasyonu ve kısmi yağmur suyu inşaatı işinde yer teslimi yapıldı.

Hayrabolu 4.06.2013 20:09:00 0
Kanalizasyon ve yağmur suyu için yer teslimi yapıldı

 BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Hayrabolu için alt yapının kendileri için son derece önemli olduğunu ifade eden Hayrabolu Belediye Başkanı Hasan İrtem, “Göreve geldiğimizde en büyük arzularımızdan biri ilçenin kanayan alt yapı sorununa çözüm üretmekti. Yılardır, kanalizasyon şebekesinde yaşanan ve bitmek bilmeyen sıkıntılar, şehir içme suyunun asbestli borularla abonelere ulaştırılması nedeniyle bizim için önemli ve derhal çözülmesi gereken sorunların başındaydı. Bizim başlattığımız bu çalışmaların artık meyvelerini alıyoruz. Bürokrasi çarkının ağır işlemesi işlerimizi ağırlaştırsa da biz artık mutlu sona geldik. Burada İller Bankası Müdürlüğü ve kanalizasyon ve kısmi yağmursuyu inşaatı işini alan firmaya yer teslimi için protokol imzaladık. Hayrabolu’nun alt yapısını yeni baştan yaparak, Hayrabolu’nun geleceğine en büyük yatırımı yapmış olacağız. Bu çalışmamızla 50 bin nüfusa 50 yıl yetecek alt yapı projesi olan kanalizasyon inşaatına başlıyoruz. Tüm Hayrabolu’ya hayırlı olsun” dedi.
 

YER TESLİMİ YAPILDI

İlçenin Çıkrıkçı Köyü güzergahında gerçekleştirilecek atık su arıtma tesisi içinde sona gelindiğini, DSİ 11. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda sona gelinerek önümüzdeki günlerde bu projeye de başlanacağını belirten İrtem “Alt yapı sorunlarını bir bir çözüyoruz. Kanalizasyon şebekesiyle entegre olacak Atıksu arıtma tesisi projemizi de hayata geçiriyoruz. Burasının da ihale işlemleri tamamlanarak inşaatın yapımına başlayacağız. Bunun yanı sıra Şehir içme suyunda da önemli yol kat ettik. Şebekemiz için yeterli kuyu çalışmasını tamamlayarak ovalardaki su kuyularını kapatarak Uzunköprü Yolu 1500 tonluk su deposu etrafında açtığımız 6 adet su kuyumuzla ovalardaki sel tehdidi altındaki kuyularımızı tamamen güvenli bir bölgeye kaydırdık, bu çalışmayla da terfi hatlarının yüklü elektrik faturalarından kurtularak maliyetlerde asgariye inmiş olacağız” açıklamasını yaptı. Konuşmalar sonrasında Kanalizasyon ve Kısmi yağmursuyu inşaatını alan Çeliksan İnş.Tic.Ltd.Şti ve DMR alt yapı yol inş. Tic. Şti iş ortaklığı adına firma temsilcisi Riza Özçelik ile belediye başkanı İrtem tarafından yer teslimi protokolü imzalandı. Yer teslimine İller Bankası 1. Bölge Müdürlüğü yetkilileri Teknik uzmanlar İnşaat Mühendisi Bila Kıray, Yaşar Altınışık, Handan Alkaç, Jeoloji Yüksek Mühendisi Ayhan Kocalar, Belediye teknikeri Hasan Gönül de katıldı.
 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10