Veysel Karani Camii yardım bekliyor

Karaağaç Beldesi Atatürk Mahallesi’nde yapımına 2006 yılında başlanmasına rağmen, henüz bitirilemeyen Veysel Karani Camii, hayırseverlerin yardımlarını bekliyor. Veysel Karani Camii Yaptırma ve Yaşat

Kapaklı 4.06.2013 20:24:00 0
Veysel Karani Camii yardım bekliyor

 Çerkezköy Haber – Karaağaç  Veysel  Karani Camii’nin inşaatı 7 yıldır devam ediyor. Dernek yönetimi kalan işlerin yapımı için vatandaşların yardımını talep etti.

 

EKSİKLER İÇİN YARDIM BEKLENİYOR

4300 metrekare alan içerinde inşa edilen Veysel Karani Camiinin yapımına 2006 yılanda başlanmıştı. 460 metrekare alan üzerine inşa edilen caminin kaba inşaatı hayırseverler tarafından tamamlandı. İki minare, kapılar, halı, avize, dış cephe çıtalı mozaiği ve çevre düzeni henüz yapılamamış olan caminin alt katı 500 cemaat kapasitesine sahip. Üst kat ise 750 cemaat kapasiteli olarak inşa edildi.
 

İNŞAAT SÜRDÜRÜLEMİYOR

Yaz mevsimin başlamasına rağmen maddi imkansızlıklar nedeniyle inşası sürdürülemeyen cami, sanayi bölgesinde bulunuyor olsa da henüz yardımların beklenilen düzeyde olmaması cami dernek yönetimini kara kara düşündürüyor.  Yedi yıldır zorluklarla mücadele eden yöneticiler çalışabilmek için çaresizlik içinde yapılacak yadımlarları bekliyor.
 

YEDİ YILDIR BİTİRİLEMEDİ

Dernek yönetimi başkan ve üyeleri caminin fayanslarının bir fabrikatör tarafından yaptırıldığını, diğer işlerinde buna benzer yardımseverler sayesinde başarıldığını belirttiler. Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri, “Yedi yıldır kendi hayatımıza dair işlerimizi unuttuk. Caminin yedi yıldır bitirilememesi bizleri üzmektedir. Bu gibi işler hayırseverler tarafından yapılır. Veysel Karani Camiinin bu hale gelmesinde hayır sahipleri çok büyük fedakârlıklar yapmışlardır. Yönetim olarak biz kalan işlerinde bitirilmesinde katkı sağlayacak olanların bu yardımlarını bir an evvel bize ulaştırmalarını bekliyoruz.   İnsanımızın duyarlı davranması durumunda inşallah camimizi kışın ibadete açmayı planlıyoruz.  Tabi ki bu yapılacak olan yardımlara bağlı bir durumdur” dedi.
 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10